Ugrás a tartalomra

Kigazdálkodhatatlan, amit a kormány be akar szedni a lakosságtól

Maros Éva
Utoljára módosítva
2022. szeptember 11. vasárnap 14:12
Időközi választást tartanak szeptember 25-én Miskolcon a 3. számú választókerületben. A Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület és a benne együttműködő szervezetek közös önkormányzati képviselőjelöltje Sebe-Gazdig Judit, aki folyamatosan járja a 3. számú választókerület utcáit, tereit, találkozik az ott élő emberekkel, akik nyitottsággal, szeretettel fogadják.

Mi az, ami a leginkább foglalkoztatja ma a miskolciakat ?
Ahogy nap mint nap járom a városrészt, nagyszerű emberekkel és közösségekkel ismerkedem meg. Végtelen hálás vagyok azért, hogy megosztják velem az életüket, gondjaikat, problémáikat. És igen, rendkívül jó érzés miskolcinak lenni ott, ahol ilyen nyitott szívű, a nehézségek ellenére is a közösségért tenni akaró emberek élnek. Ahogy múlnak a napok, úgy érződik a kormányzati megszorítások hatása. Ahogy nő a kilátástalanság, egyre jobban összeszorul a szívem az egyéni élethelyzetek láttán. Azt mindannyian észleljük: ez a kormány a szakadékba viszi ezt az országot, benne a miskolciakat. Az embereket, az önkormányzatokat, a kisvállalkozásokat. Teszi azt úgy, hogy ha kitekintünk a határainkon túlra, azt látjuk, egyetlen ország sem hagyja annyira magára a polgárait, dobja oda a megoldatlanságba, a létfenntartás kilátástalanságába, mint azt a Fidesz-kormány teszi. Itt már nincs miből kigazdálkodni a családoknak, önkormányzatoknak, kisvállalkozóknak azt, amit ez a rezsim be akar szedni tőlük. Számtalan nyugdíjas beszél arról, hogy döntenie kell, élelmiszerre költi ezután a nyugdíjat, vagy a rezsijét fizeti. Sokukat segíteni próbálja a gyerekük, de sok olyat is hallottam, hogy a gyerekek a saját számlájukat sem fogják tudni fizetni. Hiszen augusztusban - amikor még nem is volt fűtés - egy köbméter gáz fogyasztáshoz 12 000 forintos, másoknak 17 köbméterre 51 000 forintos számla érkezett. Volt, aki olyan villanyszámlát tett elénk, ahol az áramdíj maga csak kétezer forint volt, és ehhez párosult 9000 forint rendszerhasználati díj. És mindezt megtetézi az, hogy se leellenőrizni, se reklamálni nem tudnak az emberek, mert a szolgáltató elérhetetlen. De rendkívül felháborodtak a miskolciak azon is, hogy a Fidesz-kormány zsarolással el akarja venni már a vizünket is, ingyen tart igényt a miskolci vízműre. Azt látom az embereken, hogy szeretettel fogadják azt, hogy végre valaki meghallgatja őket, és azt kérik: vigyük tovább a hangjukat minden olyan fórumra, ahol változást érhetünk el. Én arra vállalkozom, hogy megoldást hozzunk a jelöltségemet támogató szervezetekkel az emberek életébe, és képviseljük minden szinten azt: tovább igy nem mehet, legyen ennek vége. Legyen egy olyan otthonunk, országunk, ahol biztonságban élhetünk.

Az elmúlt években nagyon megosztottá vált a társadalom, Miskolc is. Ön mit tapasztalt ezeken
a beszélgetéseken?

Azt látom, egyre többen ébrednek rá, hogy mennyire becsapta őket a kormány, mennyire félrevezette őket. És arra is sokan ráébrednek, az elmúlt 12 évben mennyire egymás ellen fordultunk, és közben pedig nem vettük észre azt, hogy mindez csak arra szolgált, hogy egyesek milliárdosokká váljanak, olyan órákkal a kezükön szaladgáljanak, ami annyiba kerül, mint egy átlag embernek egy élet munkájából felépített háza. Sajnos ennek az ébredésnek súlyos ára van, mindenki életében ez most mutatkozik meg. De minden beszélgetés után azt mondom: lehet és kell is ezen változtatni. Viszont változtatni csak közösen, közös kiállással, együtt, összefogva tudunk. Ha megtesszük azt a lépést, hogy kiállunk magunkért. Ha leváltjuk azokat, akik nem a tízmillió embert képviselik, akik nem a 153 000 embert, aki Miskolcon él, hanem csak a saját zsebük tömésével vannak még ezekben a válságos időkben is elfoglalva. A szeptember 25-ei választásnak jóval nagyobb a tétje annál, ki képviseli a 3-as számú körzetet az önkormányzat képviselő-testületében. Azt gondolom, ennek a szavazásnak egy üzenetnek kell lennie Miskolcról a kormányzat felé. Elég volt abból, hogy megnyomorították eddig is a várost, hogy tönkretették a közlekedésünket hogy megcsúfolták a történelmünket a várunkban.Most nyomorba és kilátástalanságba taszítják az intézkedéseikkel a miskolciakat, bezárásra kényszerítik a kisvállalkozásokat, a szakadékba viszik nemcsak a miskolci önkormányzatot, hanem az ország valamennyi helyhatóságát. Azt gondolom, és abban hiszek, hogy meg kell most mutatnunk: igenis össze tudunk fogni, és változtatni tudunk az életünkön. Én a miskolciakért, Önökért dolgozom most és a jövőben is, hogy végre olyan világunk legyen, amiben jó élni, ahol szeretet és béke van, ahol biztonságos jövőt tervezhetünk magunknak és a gyerekeinknek egyaránt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!