Ugrás a tartalomra

Közösségi ültetés a Táncsics téren

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 23. csütörtök 18:01
Folytatódik a Táncsics tér fejlesztése Diósgyőrben. A park felújítása április végén fejeződött be, most helyi összefogással folytatják a terület zöldítését.

A parkot gömbtujákkal ültetik körbe, így még meghittebbé téve a területet az amúgy forgalmas diósgyőri szakaszon.

Fotó: Mocsári László

Az akciót a terület önkormányzati képviselője szervezte, az ültetésben több tucat diósgyőri lakos vett részt. – Félszáz tuját ültetünk most el – mondta el érdeklődésünkre Novák Józsefné. – Mi, diósgyőriek ismét összefogtunk, lakosok, a Diósgyőri Kocsis Pál Kertbarát Kör, valamint a Városgazda is kértük.

A Táncsics Mihály téren többek között kiépítették a térvilágítást, a meglévő növényállományt magas díszértékű növényekkel bővítették, ülőpadokat, hulladékgyűjtőket helyeztek ki és új járdaszakasz épült.

Diósgyőrben komplex fejlesztés zajlik. Mint arról csütörtökön már beszámoltunk, a napokban befejezték az Árpád úti szolgáltatóház előtti tér felújítását. Nagy zöldfelületek, új padok és villanyoszlopok, gyönyörű szökőkút, kulturált környezet és helyi termelői piac várja a pihenni, beszélgetni, vagy éppen vásárolni vágyókat.

Megkezdték aztán időközben a Vár utca 5. szám alatti épület teljes körű felújítását, ahol színvonalas vendéglátóhelyet alakítanak ki.

A fejlesztés további eleme a II. János Pál pápa tér lépcsőzetes kialakítása a Szinva-patak felé, ahol új sétányok mentén kandeláberek, utcabútorok kapnak helyet, ezen felül itt is szerepel egy szökőkút építése. Emellett a Nagy Lajos király útja és a Blaha L. u. közötti zöldterületen a gyerekek számára kisebb játszótér létesül. Ez utóbbi két tér esetében az építkezés várhatóan idén kezdődnek.

A Diósgyőri vár turisztikai célú fejlesztése, a vár újjáépítése második ütemébe lép, ehhez a magyar kormány a Modern Városok Programból biztosít támogatást. Cél a Nagy Lajos korabeli vár hiteles rekonstrukciója, amivel bemutathatóvá válik a magyar történelem egyik legjelentősebb korszaka. Ezzel párhuzamosan a vár közvetlen környezetét is tovább fejlesztik, hogy Miskolctapolca után Diósgyőr is Közép-Európa egyedi és meghatározó turisztikai vonzerőjévé váljon.

További fejlesztések Miskolc Diósgyőr városrészben:

  • Diósgyőri vár turisztikai célú fejlesztése, rekonstrukciója 2019-ben 2 milliárd, 2020-ban 4 milliárd, 2021-ben 4,178 milliárd forint támogatást kap a Modern Városok Programból.
  • Diósgyőri vár és környezetének fejlesztése, forgalomcsillapított övezet kialakítása, a Tokaji Ferenc utcai híd megépítése: 300.000.000 forint.
  • Diósgyőri Óvoda energetikai korszerűsítése: 138.292.492 forint.
  • Kerékpárút építése Komlóstető felől a Diósgyőri Várnál lévő kerékpárúthoz: 62.000.000 forint.
  • Kerékpárút építése a Diósgyőri vár és a Lillafüred között: 561.000.000 forint.
  • Diósgyőri Horizont Helyi Közösség Helyi Közösségi Fejlesztése: 400.000.000 forint.

Ez 2021-ig összesen 11,6 milliárd forint.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!