Ugrás a tartalomra

Látványcsapolással, habpartival, téglagyártással és tanbánya-látogatással zajlott a Kutatók éjszakája a Miskolci Egyetemen

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 28. szombat 11:35
A péntek a tudományos ismeretterjesztésről és az egyetem karainak bemutatkozásáról szólt az egyetemen, ahová nem csak éjszakára, hanem az egész nap folyamán várták az érdeklődőket a mintegy százharminc programra.

A tudományé volt a főszerep a Kutatók éjszakáján, amelyet idén is megrendeztek a Miskolci Egyetemen. A kutatók és oktatók több mint százharminc szórakoztató és inspiráló előadással, látványos kísérletekkel és laborbejárásokkal készültek, amelyekkel közérthető módon mutatták be a mindennapi élet tudományos oldalát. 

A Kutatók éjszakája jegyében az egyetem változatos programcsomagot állított össze, ahol jól megfértek egymás mellett az alap- és alkalmazott, valamint a reál és a humán tudományok. Az egyetem a tavaly kipróbált és bevált koncepciót követve, ebben az évben is egész napos programmal készült, nem csak Kutatók éjszakája, hanem Kutatók délelőttje is volt, amikor kifejezetten az ifjabbakat, az általános és középiskolás diákokat várták, nekik készült tematikus attrakciókkal.

Látványos és érdekes bemutatókkal készültek tehát a campuson, minden kutatási területüket lefedve és prezentálva az egészségügytől, a jogászokon át a földtudományokig. A százharminc tervezett programban voltak látványos kémiai kísérletek, anyagtudománnyal, újrahasznosítással kapcsolatos programok, próbatárgyalás, egészségügyi vizsgálatok, avagy a földradar alkalmazását is megismerhették az érdeklődők. De volt egy rendhagyó habparti is, ahol különböző habokat generáltak, különböző anyagokból a kémia szerelmeseinek.

Osztie Tibor képgalériája

Az egyetem tudósai mellett együttműködő partnerek is bemutatkoztak, köztük a rendőrség, amely egy bűnügyi esetkocsival települt ki, a Magyar Honvédség, amely speciális katonai eszközökkel érkezett, valamint az egyetem több szerződött partnere az ipar területéről, illetve civil szervezetek is, mint a Mályi Madármentő Egyesület. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!