Ugrás a tartalomra

Legyen eszed – közösségi média másként

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 28. kedd 19:13
A programsorozat május végén Tari Annamária klinikai pszichológus, pszichoterapeuta előadásával folytatódott a Művészetek Házában. A szakember a közösségi médiáról beszélt a fiataloknak.
legyen_eszed
Fotó: Mocsári László

A „Legyen eszed, hogy eszed legyen” program, mely már negyedik éve sikeresen szólítja meg a miskolci középiskolásokat, az ifjúság fejlesztésére irányul, amelyben a tudatosság és a prevenció fontosságát hangsúlyozzák. A közösséghez való tartozás élménye, a szabadidő hasznos eltöltése, a művészetek felé való nyitottság – ezek is nagy hangsúlyt kapnak. Hasznos tudást szerezhetnek így a középiskolások az ötven óra kötelező közösségi szolgálat keretén belül is. A szervezők fontosnak tartják azt is, hogy támogassák a felnövekvő generációt abban, hogy konstruktív célokat tűzzenek ki maguk elé, ezért hívják fel újból és újból a figyelmüket a szabadidő hasznos és egészséges eltöltésének módjaira.

legyen_eszed

Az idei tanévben tíz tanintézménnyel kötött szerződést a helyi önkormányzat, ebben az évben  a programok is tovább bővültek. Volt közöttük színházi főpróba, életmentés, érzékenyítés, börtönlátogatás, szabaduló szoba, bírósági látogatás, kutyasétáltatás, lézerharc és számtalan előadás különböző témákban, amik a fiatalokat leginkább foglalkoztatják, vagy olyan élményeket szerezhetnek, amelyek segítik őket az életben, a célok kitűzésében, vagy éppen abban, hogy olyan élethelyzeteket is megismerjenek, amelyek távol állnak tőlük.

legyen_eszed

A tanév záró rendezvényén Tari Annamária klinikai pszichológus, pszichoterapeuta tartott előadást, melynek címe ez volt: „Ha tudnád, nem biztos, hogy csinálnád....- senki nem tud mindent a közösségi médiáról, de azért már tudunk néhány fontos dolgot...”

legyen_eszed

Tari Annamária szakértője az Y és Z generációnak, számos könyve jelent meg a témában, többek között arról, hogy miért nem vágnak bele akkora lelkesedéssel az önálló felnőtt életbe a kései Y és a Z generáció tagjai.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!