Ugrás a tartalomra

Legyetek felkiáltójellé a Szeretethídon!

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 22. hétfő 09:01
Már lehet regisztrálni a 16. Szeretethíd – Kárpát-medencei Református Önkéntes Napokra, melyet idén május 24-25-én rendez meg a Magyar Református Szeretetszolgálat.
Fotó: Magyar Református Szeretetszolgálat

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2009 óta minden évben megrendezi Kárpát-medence-szerte Szeretethíd programját, amelyre idén ITT lehet regisztrálni. Az önkéntes program idehaza és határainkon túl egyaránt mintegy 15 ezer embert mozgat meg évente. Az önkéntes akciók három témakört ölelnek fel: környezetvédelem, szociális-és fejlesztési programok - olvasható a szeretetszolgálat honlapján. 

A Szeretethíd egyik legnagyobb erénye, hogy alulról jövő kezdeményezéseket karol fel és koordinál, azaz a jelentkezők nem központilag meghatározott önkéntes lehetőségekre jelentkeznek, hanem már konkrét feladatokkal, ötletekkel jönnek. Ez a fordított szemlélet növeli az ügyek iránti elköteleződést a meglévő érintettség okán, nyitottságra neveli a résztvevőket, hogy észrevegyék a közvetlen környezetünkben lévő szükséget, és közös összefogással tegyenek a változásért. A Magyar Református Szeretetszolgálat másfél évtizedes tapasztalatával segíti ezeknek az önkéntes akcióknak a megvalósulását, az önkéntesek megbecsülését, és a közös Szeretethíd pólón együtt hirdeti minden résztvevő: Legyetek felkiáltójellé!

Az önkéntes napokra egyébként hagyományosan miskolci és vármegyei gyülekezeti közösségek és más csapatok is szoktak lenni, amire reményeink szerint később visszatérünk. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!