Ugrás a tartalomra

Magyarországon áthaladó nemzetközi járatokat is érint a német vasúti sztrájk

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 24. szerda 10:54
Jelentős fennakadásokra, késésekre lehet számítani a nemzetközi vasúti forgalomban. Már a kedd esti nemzetközi vonatokat is érintik a változások a német vasúttársaság munkabeszüntetése miatt. A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a Deutsche Bahn (DB) és a Magyar Államvasutak (MÁV) tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál.
Fotó: RTL/Balatoni József

A német vasúttársaság, a Deutsche Bahn tájékoztatása szerint Németországban várhatóan január 24-én szerdán hajnali 2 órától január 29-én hétfő 18 óráig munkabeszüntetést tart. A sztrájk ideje alatt a német vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani. A DB azt javasolja az utasoknak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el utazásukat, vagy válasszanak alternatív utazási lehetőséget. A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál.

A munkabeszüntetés érinti a Budapest–Stuttgart–Budapest közötti közvetlen kocsikat továbbító Kálmán Imre EuroNight (EN 462/nj 236, nj 237/EN 463), a Budapest–Bécs–Salzburg–München–Budapest között közlekedő railjet xpress, a Budapest–Berlin–Budapest közvetlen kocsikat továbbító Metropol EuroNight (EN 476/nj 456, nj 457/EN 477), valamint a Budapest–Hamburg–Budapest között közlekedő Hungária EuroCity (EC 172, EC 173) vonatot.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!