Ugrás a tartalomra

Máris üzenhetünk az Avasi kilátó százhuszadik születésnapjára

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 30. csütörtök 12:24
Az elmúlt hatvan évről az elkövetkezendő hatvan évre.
Horváth Csongor augusztusi felvétele a munkálatokról

Ahogy arról lapunk folyamatosan beszámolt: Miskolc ikonikus épületét, az idén hatvanéves Avasi kilátót sokévnyi méltatlan mellőzöttség után a Kilátó ReStart program részeként, az Európai Unió által biztosított forrásnak köszönhetően a város felújítja.

A beruházás – csakúgy, mint maga a kilátó - szimbolikus a város életében, a többi közt azt is jelképezi, hogy összefogással még a legnehezebb időkben is jelentős fejlesztések tudnak megvalósulni, áll a városháza csütörtökön kiadott közleményében, melyben emlékeztetnek: az épület felújítása hamarosan befejeződik.

Juhász Ákos idén januári felvétele a hatvanadik "életévébe" lépő építményről

Éppen ezért Miskolc önkormányzata december 14-ig (csütörtök) olyan kedves vagy érdekes, saját, baráti vagy családi fotókat, esetleg történeteket vár, melyek valamilyen formában kötődnek a kilátóhoz. Ezeket az alábbi internetes elérhetőségen van lehetőség feltölteni.

A beérkezett képeket és szövegeket az idén hatvanéves, felújított Avasi kilátó átadásakor egy időkapszulásban helyezik el, aminek tartalmát újabb hatvan év múlva, 2083-ban láthatja majd az utókor.

További hírek

Olvasnivaló