Ugrás a tartalomra

Mi történik, ha pozitív egy pedagógus tesztje?

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. november 25. szerda 13:53
Müller Cecília országos tisztifőorvos válaszolta meg a kérdést.

Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján kérdezték meg újságírók Müller Cecíliát, hogy van-e kontaktkutatás a pozitív pedagógusok esetében, és hazaküldik-e az osztályaikat. A tisztifőorvos elmondta,

a pozitív mintát adó pedagógusokat izolálják, majd jelentkezniük kell a háziorvosuknál. A hatóság így értesül a fertőzésről, és ekkor kezdődhet a kontaktkutatás. Mindig az adott helyzetben dől el, hogy kit tekint a hatóság szoros kontaktnak. Az iskolák vagy az érintett osztályok sorsáról az oktatási hatóság dönt.

A minap a Lévay gimnáziumban tesztelték a tanárokat. Fotó: Juhász Ákos

Amint arról a minap.hu is beszámolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei iskolákban, óvodákban és bölcsődékben is elkezdődött a dolgozók szűrése. A koronavírus gyorstesztek elvégzésében ezeken a helyeken a kormányhivatal segíti a munkát. Mintegy 651 helyszínen csaknem 11 ezer ember tesztelését végzik el a héten.

A pedagógusokon kívül országszerte célzott, csoportos tesztelés indult az egészségügyi és szociális dolgozók körében is. Esetükben a vizsgálatokat házon belül kell elvégezni, a teszteket a kormányhivatal biztosítja.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!