Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.01.30.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 30. kedd 07:55
Barátságtalan időt ígér mára a meteorológia. A fagyos, ködös reggelt követi némi napsütés, de plusz három foknál melegebbre nem számíthatunk.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Kedden sokfelé indul párásan, ködösen a nap. Zúzmarás ködre is számíthatunk. Északon, valamint a középső és keleti tájakon akár egész nap megmaradhat a köd és az alacsony szintű rétegfelhőzet. Máshol többnyire napos idő várható, esni sehol sem fog. A Dunántúl északi felén élénk, néhol erős lesz a délkeleti szél. Hajnalban -8, 0 fokot mérhetünk. Délután a napos tájakon 5-8, a tartósan ködös, felhős körzetekben 0-4 fok között alakulhat a hőmérséklet - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Kedden fronthatás nem várható, de a magasban zajló melegedés miatt a melegfrontra fokozottan érzékenyeknél továbbra is előfordulhat enyhe migrén, fejfájás. Emellett jelentős lesz a napi hőingadozás, ami vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, rosszullét kialakulásához vezethet. A reggeli fagyos, ködös időben sokaknál felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi problémák, melyek a tartósan ködös területeken akár egész nap fennállhatnak.

A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat, de a tartósan felhős, ködös tájakon rossz közérzet, tompaság, levertség is jelentkezhet Öltözzünk melegen, a fagyos, nyirkos időben könnyen megfázhatunk. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Kedd reggelre többfelé képződik pára-, köd, zúzmarás köd, emiatt korlátozott látásiviszonyokra, síkos útszakaszokra is készülni kell az útnak indulóknak. Napközben az ország nagy részén több órára kisüt a nap, érdemes lesz napszemüveget viselni. Maradhatnak azonban tartósan ködös, párás területek főként északon, északkeleten. A délkeleti szél északnyugaton élénk, erős lehet, ami kissé lecsökkentheti a járművek menetstabilitását.

Levegőminőség 

Miskolcon igen változó a levegő minősége - derül ki a pmmonitoring.hu kedd reggeli adataiból. Az éjszakai enyhe légmozgásnak köszönhetően a szmog egy részétől megszabadultunk, ugyanakkor továbbra is vannak szennyezett részek, vagy ahol éppen csak elfogadható a levegőnk minősége. A legrosszabb a helyzet a villamospálya mentén Diósgyőrtől a belvároson át Szirmáig. Aki teheti, ne tartózkodjon a kelleténél tovább a szabadban. 

Útinform

A Városgazda közlekedési információi következnek:

Kálvin J. u. – Papszer u. kereszteződésében sárgán villognak a fényjelző berendezések.
Félpályás terelésre lehet számítani:
Balázsdiák u. - Bércalja u. kereszteződés
Csokonai V. M. u. 130
Diófa u. 3
Dráva u. 13
Egres u. 8
Ernyebán u.15
Feszty Á. u. 11/b
Ifjúság útja 11. sz. mögött
Kiss tábornok út – 10-es Posta előtt
Gorkij sor 65
Gózon Lajos u. - Jedlik Ányos u. kereszteződés.
Lonovics utca 2
Kondor Béla – Vas Gereben u. kereszteződés
Papszer u. 1
Pillangó u. 12.
Sajó u. 14
Szentistványi út 32
Üllő u. – Fenyves u. kereszteződés
Vászonfehérítő u. 14
Vécsey u. 11

Horoszkóp

Kos
Nem nehéz problémákat találni ott, ahol keresed őket, de néha az a legegyszerűbb megoldás, ha egyszerűen csak járod tovább a saját utadat, és nem is veszel tudomást a nehézségekről. Ha valamelyik gond tényleg annyira súlyos, akkor úgysem fogod majd tudni kikerülni, amit viszont megúszhatsz, azzal ne akarj minden áron megküzdeni.

Bika
Miközben két lehetőség között őrlődsz, könnyen a pad alá eshetsz, ha nem szánod rá magadat időben, hogy válassz. Nem kaphatsz meg mindent, egy döntés egyben egy lemondás is lesz, de ha nem hozod meg, akkor nem csak az egyik dolgot fogod elveszíteni, hanem mind a kettőt, ráadásul menthetetlenül.

Ikrek
Az, amire ma szükséged van, nem vehető meg pénzen, és nem mérhető munkaórákban, egy másik ember szeretetét és támogatását csak a saját magad által befektetett érzelmekkel és energiával érdemelheted ki. Mindegy, hogyan alakul ma a napod, ha a végén lesz valaki, akiért érdemes apró kedvességet vagy szívességet tenned, elégedetten hajtod majd álomra a fejedet.

Rák
Egy családi esemény örömmel és izgalommal tölt el, talán még egy saját életedben vissza-visszatérő problémáról is eltereli a figyelmedet. Ha van melletted valaki, akinek a támogatására számíthatsz, nem lesznek leküzdhetetlen akadályok előtted, és kitartással bármire képes leszel.

Oroszlán
Mindenkinek megvan a maga keresztje, de te most a magadét tényleg mindenkiénél súlyosabbnak érzed. Lehet, hogy az élet valóban komoly csapást mért rád, de ezen már kár keseregni, mert ettől sajnos a dolgod nem lesz könnyebb. A legjobb, amit tehetsz, hogy emelt fővel viseled a terhet, és minél előbb elkezdesz a megoldáson gondolkodni.

Szűz
Ha elhamarkodottan hozol ma ítéletet valakiről, kellemetlen szituációba kerülhetsz, amikor szembesülsz vele, mekkorát tévedtél. Ha ki is alakul benned egy vélemény, egyelőre tartsd meg magadnak, és ne félj felülírni, ha úgy látod, hogy a helyzet azt kívánja meg.

Mérleg
Ha kitartasz valaki mellett akkor is, amikor nem a legjobb formáját hozza, később nagyon hálás lehet neked ezért. Ne feledd, hogy a külső nem minden, még akkor sem, ha te sokat adsz a megjelenésedre. A felszín alatt néha sokkal lényegesebb dolgok lapulnak.

Skorpió
Ha a hétvégén randevúzni szeretnél valakivel, akkor ma lesz rá a tökéletes alkalom, hogy bevesd magadat, és ha nem vagy szégyellős, akár te magad is kezdeményezhetsz, mert most jó eséllyel kedvezően alakulnak majd a dolgok.

Nyilas
Bár a szerelmi életed talán nem úgy alakul, ahogyan szeretted volna, a munkában azonban sikereket érhetsz ma el, és ez elégedettséggel tölt el. Koncentrálj arra, amiből pozitív energiákat szerezhetsz, különben túlságosan elkeseríthet ma valami olyasmi, aminek nem lenne szabad ennyire nagy hatással lennie a kedélyállapotodra.

Bak
Egy családi probléma terelheti el ma a figyelmedet a munkáról, aminek a főnököd nem kifejezetten örül. Az utolsó pillanatban azonban sikerül úrrá lenni a dolgokon, hiszen ha a szükség megkívánja, képes vagy előhozni magadból a rejtett tartalékokat. Végül a munkában is helyt állsz, és az otthoni nehézségeket is sikerül elsimítani.

Vízöntő
Ha helyre akarod hozni egy korábbi hibádat, ma rájössz, hogy nem csak a korábbi döntéseddel, de az abból származó következményekkel is szembe kell nézned. Érdemes azonban kitartani, mert a jutalom megér minden erőfeszítést, és mert az út végén akár az igaz szerelem is várhat.

Halak
Érdemes ma egy kis időt szánnod a csendes meditálásra és befelé fordulásra, a problémáidat ugyanis hiába is osztod meg másokkal, csak te hozhatod meg a helyes döntést. Ha nyugodtan gondolsz a helyzetedre, és figyelsz arra, hogy az egyes döntések lehetősége milyen érzelmet vált ki belőled, meg fogod találni azt az utat, amit érdemes választanod. (bien.hu)
 

További hírek

Olvasnivaló