Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024. 04. 04.): időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 04. csütörtök 08:43
Fázni nem fogunk ma, de esernyőre szükségünk lesz, futó záporok előfordulhatnak a nap folyamán és kettősfronti panaszok is jelentkezhetnek.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Csütörtökön napközben napos-gomolyfelhős idő várható, csak helyenként fordulhatnak elő futó záporok. Este északnyugat felől azonban egy gyenge hidegfront hatására megnövekszik a felhőzet, északnyugaton, északon és északkeleten egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban 5 és 12, délután 18 és 23 fok között alakul a hőmérséklet - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön kettősfronti panaszok jelentkezhetnek. Fejfájás, migrén sokaknál kialakulhat, melyet a szeles idő csak tovább fokozhat. Emellett görcsös- és gyulladásos jellegű panaszok, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák felléphetnek. A szeles idő ingerlékenységet, nyugtalanságot kiválthat, csökkentheti a hő- és komfortérzetet.

Közlekedésmeteorológia

Csütörtök napközben helyenként okozhat vizes, csúszós utakat futó zápor, majd estétől északnyugat felől számíthatunk többfelé esőre, záporokra. A többfelé élénk, helyenként erős nyugati-északnyugati szél jelentősebb mértékben ronthatja a járművek menetstabilitását.

Levegőminőség

Jó volt ma reggel ránézni a pmmonitoring.hu oldalra, mert csupa mosolygó ikon fogadott, ami azt jelenti, hogy Miskolcon jó a levegő minősége csütörtökre virradóra. 

Útinform (a Miskolci Városgazda Facebook-oldala szerint):

Az alábbi utcákban kátyúmentesítenek (az időjárás függvényében):

Móra Ferenc u.
Kökény u.
Erenyő u.
Dóczy J. u.
Szent Anna u.
Pattantyús u.
Középszer u.
Szinva u.
Pfaff Ferenc u
Berzsenyi Dániel u.
Bacsinszky A. u.
Ómassai út.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Áfonyás u. 18
Balaton u.- Tarna u. kereszteződés
Bartók Béla u. 39
Bodza u. eleje
Bors Vezér u. 62
Cseresznyés u. 14
Előhegy u. 20
Eszterházy u.29
Csokonai u. 98
Előhegy u.72
Erdő sor 12
Erdő sor 19
Koppány u. eleje
Papszer Utca – Mindszent tér 4 előtt.
Pillangó u. 12
Szarkahegy u. 58
Somlay Artúr u. 32.

Horoszkóp:

Kos
Aki a nehezebb utat választja, talán lassabban, és több fáradtsággal ér célba, de biztos, hogy pontosan oda jut, ahová szeretne. Amikor ma lehetőséged adódik, hogy a könnyebbik végét fogd meg a munkának, gondold végig, hogy valóban ez vezet-e a céljaidhoz.

Bika
Légy türelmes, ha azt látod, hogy valaki még nem hozott meg egy fontos döntést. Lehet, hogy úgy érzed, ezzel téged is hátráltat, de ha hamarabb indul el, mint ahogyan készen lenne rá, azzal később a te dolgodat is megnehezíti. Várj, amíg eljön a te időd.

Ikrek
Egyszerre több dolog is foglalkoztat, de ha mindent most akarsz megoldani, csak szétforgácsolod az energiáidat, és egyik probléma terén sem jutsz ötről a hatra. Fókuszálj inkább a legfontosabb feladatra, így legalább egy ügyet biztosan le tudsz majd ma zárni.

Rák
Szeretnél segíteni valakinek, de te nem oldhatod meg helyette a problémáit, legfeljebb csak a kezét foghatod, míg ő megteszi a szükséges lépéseket. Lehet, hogy még nem áll készen, de az is lehet, hogy kényelmesebb neki, ha rád bízza a dolgokat. Ne hagyd, hogy kihasználják a jóhiszeműségedet.

Oroszlán
Ma szükséged lesz minden lelki erődre, mert egy erkölcsileg nehéz ügy kellős közepén találhatod magadat, ahol nem lesz egyszerű meghozni a helyes döntést, még ha pontosan tudod, hogy mi is volna az. Hallgass a szívedre, így később el tudsz majd számolni a lelkiismereteddel.

Szűz
Már nagyon várod a hétvégét és a pihenést, de egy munkahelyi ügy úgy tűnik, ma még minden energiádat felemészti. Szedd össze magadat, és próbálj a dolog végére járni, különben haza kell majd vinned a munkát, és ez az egész hétvégédet elronthatja. Most teljes kikapcsolódásra lesz szükséged, aminek ma kemény hajtás lehet az ára.

Mérleg
Szerettél volna egy kis időt a magánéletedre szánni, de az utolsó pillanatban elvállaltál egy plusz munkát, ami ráadásul anyagilag sem éri meg. Mégis úgy érzed, a tapasztalatszerzés miatt fontos, hogy kitegyél magadért. A hétvégén azonban, ha lehet, fordíts majd időt a kapcsolataid ápolására is.

Skorpió
A nehéz időkben mutatkozik meg leginkább, hogy ki az, akire valóban számíthatsz, és ki az, aki csak a saját érdekeit szem előtt tartva keresi a társaságodat. A bajból a kiutat egyedül kell ma megtalálnod, de közben nem árt megjegyezned, hogy ki az, aki közben legalább lelkileg támogat.

Nyilas
Nem vagy benne biztos, hogy jó döntést hoztál korábban a szerelmi életeddel kapcsolatban. A hirtelen hátraarc azonban a legrosszabb, amit most tehetsz, mert csak még jobban összekuszálod az amúgy is bonyolult szálakat. Csak akkor cselekedj, ha már biztos vagy benne, hogy mit akarsz. 

Bak
Nem nehéz számodra másokhoz alkalmazkodnod, ha ezzel örömet okozol nekik, de ma úgy érzed, valaki átlépi a határt, és kellemetlen döntést akar rád kényszeríteni. Alaposan meglepheted a környezetedet, amikor nemet mondasz, de néha nem árt emlékeztetni őket arra, hogy csak azért, mert rugalmas vagy, még neked is van saját akaratod.

Vízöntő
Végre adódik egy szabad estéd, amikor kicsit kirúghatsz a hámból. Tegyél most mindent félre, és szervezz programot a barátaiddal. Lazíts, és ne gondolj semmire, a felelősség súlya napközben éppen eleget nyomja majd a válladat.

Halak
Rajtra készen állsz, csak azt várod, hogy valaki kimondja a végső döntést, és te hajlandó vagy mindent félretenni egy olyan ügy érdekében, ami valóban lelkesít. Ha azonban a döntés még ma sem születik meg, lehet, hogy ideje a saját kezedbe venni dolgokat, és magad megvalósítani a terveidet, mielőtt megkopik a lelkesedésed. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!