Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2024.02.21.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 21. szerda 07:20
Eső, zápor még előfordulhat szerdán, front nem vonul át felettünk, de az enyhe idő miatt fájhat a fejünk.
Kissé ködös, esős reggel. Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Szerdán északkeleten, keleten fordulhat még elő kisebb eső, zápor, másutt hosszabb időre kisüthet a nap, és legfeljebb elvétve alakul ki jelentéktelen csapadék. A nyugatias szél többfelé feltámad napközben. Hajnalban helyenként párás, ködös lesz a levegő, és -2 és +3 fok várható, míg délután 9-15 fok valószínű. – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentésében.

Orvosmeteorológia

Szerdán nem érkezik front, az enyhe idő azonban produkálhat melegfronti tüneteket. Alvászavar, napközben enyhe fejfájás, szédülés, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.
A helyenként nyirkos reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák, valamint görcsös panaszok felléphetnek.
A többfelé szeles idő felerősítheti a fejfájást, ingerültség és feszültség jellemző lehet.
Öltözzünk rétegesen, reggel néhol még fagyhat. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán északkeleten, keleten alakulhat még ki eső, zápor, másutt legfeljebb néhol lehetnek vizesek, csúszósak az utak.
Többfelé élénk nyugatias szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos tájakon és időszakokban érdemes napszemüveget viselni.

Levegőminőség

Városszerte változó a levegő minősége a pmmonitoring.hu szerda reggel mért adatai alapján. Többnyire megfelelő a minősítés, néhány helyen, mint az Avasalja, sajnos rosszabb a helyzet. Áll a város felett a levegő. 

Útinform (a Miskolci Városgazda információi szerint):

Kálvin J. u. – Papszer u. kereszteződésében sárgán villognak a fényjelző berendezések.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Alföldi u. 4
Balázsdiák u. - Bércalja u. kereszteződés
Erzsébetsétány 53/a
Feszty Á. u. 11/b
Gorkij sor 65
Gózon Lajos u. - Jedlik Ányos u. kereszteződés.
Kázmér u. 12
Kis-Hunyad u. 49
Kondor Béla – Vas Gereben u. kereszteződés
Lonovics utca 2
Major u. 18
Medgyessy F. u. 4.,
Mogyoró u. - Szervezet u. kereszteződés
Puskás T. u. 5
Soltész N. K. u. 36
Tapolcarét u. 10
Üllő u. – Fenyves u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
Ne hagyd, hogy a múltbeli félelmeid meghatározzák a jelenedet. Minél jobban rettegsz egy problémától, az annál valóságosabbá válik. Ha nem akarod, hogy a rossz dolgok újra megtörténjenek, vagy a jövődet is megrontsák, akkor ne engedd, hogy hatással legyenek a mostani döntéseidre.

Bika
Indokolatlan haragot táplálhatsz valaki iránt, de attól, hogy te is érzed, hogy az indulat nem megalapozott, még nem jelenti azt, hogy ne lenne valós. Ne hagyd, hogy átjárjon ez a negatív érzés, mert ezzel csak magadnak ártasz. Próbáld megérteni, mire reagálsz így, és oldd fel a problémát.

Ikrek
Tedd félre most egy kicsit a büszkeségedet, mert lehet, hogy ha leereszkedsz valakihez, akinek szüksége van rád, több boldogságot találsz, mintha gőgös és büszke maradsz. Az igazi mérték a cselekedeteidben van, és a legfontosabb, hogy a lelkiismereted előtt büszke tudj maradni.

Rák
Egy apró, szinte jelentéktelennek tűnő cselekedeted ma egész lavinát indíthat el, az indulatok pedig a nap végére visszatérnek hozzád. Még ha ártatlannak érzed is magad, a következmények rád is hatással lesznek. Jobb, ha ezt elfogadod, de ne vádold magad fölöslegesen.

Oroszlán
Minél jobban ragaszkodsz egy elképzelt ideához, annál nehezebben találod meg a boldogságot a valóságban. Nem minden rózsaszín, és az éremnek mindig két oldala van. Ha valami nem tetszik, még ne mondj le azonnal a lehetőségről, inkább tegyél azért, hogy jobban az elképzelésedhez igazodjon.

Szűz
Valaki a segítségedet kéri ma egy olyan ügyben, amiben úgy érzed, rád is rád férne egy kis támogatás. Ahelyett, hogy büszkeségből megpróbálsz mégis tanácsot adni, jobb, ha elismered, hogy neked sincs jobb ötleted, különben később rajtad kérheti számon a kudarcát.

Mérleg
Mindenki szeretne helyt állni az élet minden területén, de ez nem sikerülhet mindig. Fogadd el, hogy te sem vagy szuperhős, és néha engedned kell valahol. Az állandó megfelelési kényszernek eleget tenni nem lehet, legfeljebb felőrölhet a folyamatos nyomás.

Skorpió
Mondd ma ki hangosan az érzelmeidet, még akkor is, ha a szavak súlya megijeszthet. Valaki félre értheti az érzelmeidet, és ha nem mondod egyenesen, nyíltan a szemébe, mit gondolsz, akkor elbeszélhettek egymás mellett.

Nyilas
Egy új szerelem ígérete izgalommal tölt el, de még sajog egy régi seb. Ha nem állsz készen teljesen az új kalandra, jobb várni, mert mindketten sebeket szerezhettek. Lehet, hogy most azzal teszed magadnak a legjobbat, ha egyedül találod meg a boldogságot.

Bak
Új vizekre evezel, és az új lehetőségek kilátása szinte megszédít. Ne feledd azonban, hogy az út mindig hosszabb, mint amilyennek elsőnek tűnik. A szárazföld biztonságából határozottan kell eldöntened, pontosan hová akarsz jutni, mielőtt vitorlát bontanál.

Vízöntő
Az igazi siker nem azt jelenti, hogy soha nem buksz el, hanem, hogy amikor el is hibázol valamit, egy pillanatra sem kételkedsz abban, hogy újra fel tudsz majd állni. Bízz önmagadban, és a siker íze édesebb lesz, mint reméled.

Halak
Válaszd külön szigorúan a munkát és a szerelmi életedet, különben egy olyan érzelmi hálóba keveredhetsz, ami szinte megfojt, ha nem vigyázol. Ha nem tanulod meg külön kezelni a két területet, olyan döntésre kényszerülhetsz ma, ami mindenképpen fájdalmas veszteséget jelent. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!