Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.04.17.) - időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 17. szerda 07:24
Hűvös idő lesz ma, felfér újra a kabát és az esernyőt se hagyjuk otthon. Elszórtan záporral, zivatarral és maximum 14 fokkal köszön be a szerda.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Szerdán sok felhő lesz felettünk, hosszabb naposabb időszakok a Dunántúlon lehetnek. Többfelé kell számítani időnként esőre, záporra, helyenként zivatar is kialakulhat, illetve apró szemű jég is eshet. A keleti és az északkeleti tájak kivételével sokfelé élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalra a szélcsendesebb tájakon foltokban pára, köd képződhet. Kora reggel 0 és 7, délután 12 és 17 fok között alakul a hőmérséklet - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Szerdán elsősorban hidegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek, így az arra érzékenyek fejfájást, görcsös- és kopásos jellegű ízületi panaszokat is tapasztalhatnak.
A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, a szél ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat.
Nehéz nap vár a szív- és keringési rendszer betegségeivel élőkre is, ők szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak, ingadozhat a vérnyomás.
Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözet. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán többfelé kell számítani időnként esőre, záporra, helyenként zivatar is kialakulhat, illetve apró szemű jég is eshet, emiatt vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők, a záporokban, zivatarokban hirtelen jelentősen romolhatnak a látási viszonyok.
Néhol akár vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést. A keleti és az északkeleti tájak kivételével sokfelé élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél, de záporok, zivatarok környezetében is számítani kell erős, esetleg viharos széllökésekre, így jelentősebb mértékben romolhat a járművek menetstabilitása.

Levegőminőség

Városszerte jó a levegő minősége szerda reggel - derül ki a pmmonitoring.hu adataiból.

Útinform

A Városgazda közlekedési információi következnek a miskolci, önkormányzati fenntartású utakról.

Elsőként leírják, az esős időjárás miatt kedden nem folytatódnak a javítási munkák a nagy volumenű kátyúzás keretein belül.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Balaton u.- Tarna u. kereszteződés
Bartók Béla u. 39
Bodza u. eleje
Bors Vezér u. 62
Bükkszentlászló Fő út 9
Cseresznyés u. 14
Előhegy u. 20
Ernye bán u. 19
Eszterházy u.29
Finkey u. 10
Csokonai u. 98
Előhegy u.72
Erdő sor 12
Gárdonyi G. u. 22
Kis-Kőkötő – Miskolctapolcai út kereszteződés
Középszer u. 50
Liszt Ferenc  u. 26
Méz u.1.  
Mikes K. u. 24
Perczel M.u. 24/a
Rácz Á. u. - Gyula u.
Tóth Pál u. 18
Somlay Artúr u. 32
Szarkahegy u. 58
Szeleta u.13.
Szrogh S. u. 57.

Horoszkóp

Kos
Minél előbb letudod a kötelező feladataidat, annál hamarabb fordíthatsz egy kis időt a kikapcsolódásra. Ehhez azonban az kell, hogy elővedd az akaraterődet, és akkor is hozzáfogj valamihez, ha szívesebben foglalkoznál valami mással.

Bika
Az anyagiak miatt vitába keveredhetsz valakivel, és ez kellemetlen érzéssel tölt el, még akkor is, ha végül te kerülsz ki győztesen az adott helyzetből. A feszültséget senki nem szereti, de néha muszáj felemelned a hangodat a saját érdekedben, ne érezd magadat rosszul emiatt.

Ikrek
Az elmúlt időszak kicsit óvatosabbá tett, de ez nem jelenti azt, hogy ne kapnál most is örömmel az alkalmon, ha egy kellemes kalandra kínálkozik lehetőség.

Rák
Nehezen teszed túl magadat egy kérdésen, amit a környezeted már lezárt ügynek tekint, te mégis úgy gondolod, lenne még vele dolog, esetleg meg lehetne változtatni a következményeket. Van, amikor el kell fogadnunk a vereséget, és el kell engednünk a dolgokat.

Oroszlán
Ma nagyon fontos, hogy csak addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér, bármilyen nagy is a kísértés, hogy fejest ugorj valamibe, ami sokkal izgalmasabbnak ígérkezik, mint a hétköznapok. Ne feledd, hogy ha valamit el akarsz érni, akkor annak előbb meg kell fizetned az árát.

Szűz
Romantikus meglepetéseket tartogathat a mai nap, meglepő módon éppen azoknak, akik a legkevésbé sem számítanak rá. Ha már előre elterveztél valamit a szerelmeddel, akkor a program minden probléma nélkül lezajlik, de ha nem terveztél semmi különöset, akkor kivételesen izgalmas meglepetések várhatnak rád.

Mérleg
Végre jut egy kis idő a lazításra az elmúlt napok rohanása után. A szerelmeddel romantikus programot tervezel, de ez végül nem feltétlenül úgy alakul, ahogyan tervezted, mert a barátok vagy a család közbeszólnak. Légy türelemmel, eljön a te időd is.

Skorpió
Nem szokott megrémiszteni, ha valahonnan veszélyt érzel, most az ösztöneid mégis óvatosságra intenek, és jobban is teszed, ha hallgatsz rájuk. Ne feledd, a gyávaság nem ott kezdődik, amikor értelmes döntéseket hozol, és számolsz a következményekkel.

Nyilas
Úgy érzed, itt az ideje, hogy feltárd a valódi érzelmeidet valaki előtt, és a vallomás mindenképpen megkönnyebbülést hoz, még akkor is, ha nem azt a választ kapod, amit hallani szerettél volna. Ha már egyszer tiszta víz van a pohárban, neked is egyszerűbb lesz eldönteni, merre indulj tovább.

Bak
Jó híreket kapsz, de egyelőre óvatos vagy, nem szeretnéd beleélni magadat semmibe, amíg meg nem bizonyosodsz a dolgok állásáról. Valaki a környezetedben segíthet, hogy pontosabb képet kapj, de bizonyos részletek még így is rejtve maradnak, és ma már nem is valószínű, hogy fény derülne rájuk.

Vízöntő
Egy kellemes kötelességednek kell eleget tenned, amikor a szabadidődet arra használod, hogy kicsit több energiát fektess a kapcsolatod ápolásába. A romantikus pillanatok téged is feltöltenek, és úgy érzed, új értelmet találsz a mindennapi nehézségekkel szemben vívott harchoz.

Halak
Egy évekkel ezelőtti tapasztalatod lehet ma a segítségedre, amikor egy kellemetlen helyzetben kell döntened, és úgy érzed, nincsen jó megoldás. Ha már mindenképpen választani kell, válaszd a két rossz közül a kisebbiket, így mindenki könnyebben teszi túl magát a dolgokon. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!