Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.05.12.) - időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 12. vasárnap 07:55
Hűvös reggelre ébredt Miskolc, de a kissé szeles időben visszatér a napsütés is, húsz fokos maximum hőmérséklettel.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Vasárnap kezdetben többfelé számíthatunk erősen felhős időre, az Alföldön elszórtan záporok is kialakulhatnak. Napközben napos-gomolyfelhős időre van kilátás, a napos időszakok mellett egy-egy futó zápor, esetleg zivatar elszórtan a Dunántúlon és délen fordulhat elő. Sokfelé élénk, északkeleten erős lesz az északkeleti szél. Hajnalban 5 és 14, délután 18 és 24 fok között alakul a hőmérséklet - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Vasárnap is érdemes lesz sok időt a szabadban tölteni, összességében sok napsütésre számíthatunk az ország legnagyobb részén. A hűvös reggelt követő gyors délelőtti melegedés viszont megterhelő lehet sokak számára, keringési problémák, várnyomás-ingadozás, szédülés és rosszullét is jelentkezhet. Emellett migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság és tompaság is előfordulhat. A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet. 11 és 15 óra között az UV-sugárzás erős lesz, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap kezdetben az Alföldön alakulhatnak ki elszórt záporok, majd napközben napos-gomolyfelhős időre van kilátás, ekkor egy-egy futó zápor, esetleg zivatar elszórtan a Dunántúlon és délen fordulhat elő. Így az értintett országrészekben átmenetileg vizes, csúszós útszakaszokra is számítani kell. A záporokban, zivatarokban hirtelen jelentősen romolhatnak a látási viszonyok. Sokfelé élénk, északkeleten, valamint záporok, zivatarok környezetében erős lesz az északkeleti szél, mely csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Levegőminőség

Vasárnapra virradóra az egész városban továbbra is jó a levegő minősége a PM Monitoring Hálózat adatai alapján. Lásd a pmmonitoring.hu oldalon. Ma is érdemes lesz kimozdulni otthonról a szabadba. 

Útinform

A Miskolci Városgazda közlekedési információi szerint pénteken, a nagy volumenű kátyúzás keretein belül, az alábbi helyszíneken történik munkavégzés, időjárás függvényében:

Blaskovics László u.
Katowice u.
Kassai u. (szerviz út)
Kóris Kálmán u.
Melinda u.
Király u. (belső)
Gyula u.
Miklós u.
Örs u.
Horváth Lajos u.
Szűcs Sándor u.

Május 6-tól távfűtési vezetéképítési munkák kezdődtek a Sályi István utca 24. és 26. szám alatti társasházak és a Sályi utcai játszótér környezetében. Az építés miatt előreláthatólag május 13-tól, május 31-ig, a Sályi István utca 24. és 26. szám alatti társasházak között az úttestet lezárják. Továbbá két Sályi utcai parkolóhely ideiglenes igénybevétele is szükséges lesz a kivitelezés lebonyolításához.

Május 9-től (csütörtök) Miskolcon a Gózon Lajos és Muhi utcák kereszteződésében a forgalmi rend megváltozik.
Az Y-elágazás belvároshoz közelebb eső ága a Lórántffy utca irányába, míg a Bükkszentlászlóhoz közelebb eső ága a Gózon Lajos utca felé lesz egyirányú. Ezzel párhuzamosan a 68-as autóbusz Újgyőri főtér irányába igénybe vehető megállóhelye áthelyezésre kerül a volt DIGÉP elé. A módosított forgalmi rend kiépítése – az időjárási körülményektől függően – a tervek szerint 2024. május 9-én, 9:00-kor kezdődik.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Ács u. 7
Bartók Béla u. 5
Bartók Béla u. 39
Bollóalja u. 83
Bodza u. eleje
Bükkszentlászló Fő út 9
Csendes u. 26
Csermőkei út 16
Csokonai u. 100.
Előhegy u. 68
Egressy Gábor u. 25
Ernye bán u. 19
Erdő sor 5.
Erdő sor 17
Eszterházy u.29
Finkey u. 10
Fő u. 62
Gárdonyi Géza u. 22
Kis-Kőkötő – Miskolctapolcai út kereszteződés
Középszer u. 46-48. 
Mikes Kelemen u. 24
Mária u.- Mogyoró u. kereszteződés
Nyitrai u. 1
Perczel Mór u. 24/a
Rácz Ádám u. - Gyula u.
Tóth Pál u. 18
Tulipán u. 2
Szarkahegy u.16
Zsolcai sor 162

Horoszkóp

Kos
Párosan szép az élet, és ha eddig egyedülálló is voltál, ma eszedbe juttathatja valami, hogy talán ideje lenne megállapodnod. A legfontosabb, hogy ne sürgess semmit, elég, ha nyitott leszel, amikor a lehetőség kopogtatni fog az ajtódon. Már nem is kell rá sokáig várnod.

Bika
Borús ma a hangulatod, úgy érezheted, mindenki élvezi az életet, csak te szomorkodsz és görnyedsz a munkád fölé hajolva. Ne feledd, hogy mindenki másban találja meg a boldogságot, ha téged a kemény munka tölt el elégedettséggel, amiatt fölösleges szomorkodnod.

Ikrek
Mintha beborulna fölötted az ég, úgy tűnhet, ma minden összeesküdött ellened. A felhők között azonban hamarosan átsejlik majd a napsugár, egy apró esemény az egész napodat bearanyozhatja, és már nem is foglalkozol tovább a bosszúságokkal.

Rák
Nem érdemes azokat az eseményeket piszkálni, amelyek csak fájdalmat okoznak, még akkor is, ha néha nehéz megállni, hogy újra és újra visszanézz. Próbáld meg érzelmileg függetleníteni magadat a negatív dolgoktól, és a sikereidre koncentrálj.

Oroszlán
Tele vagy energiával, és már nem akarod tovább vesztegetni az idődet, a környezeted mégis türelemre int, és a megfelelő alkalomra vár. Gondolkozz el azon, hogy vajon tényleg csak óvatosak és megfontoltak akarnak lenni, vagy visszatartanak téged a tétlenségükkel.

Szűz
Bosszant, hogy nem mindenki veszi olyan komolyan a feladatait, mint te, és az ő késlekedésük miatt te is elcsúszhatsz a teendőiddel. Ne kövesd el azt a hibát, hogy elkezdesz mások helyett dolgozni, mert azzal csal azt éred el, hogy legközelebb majd már el is várják ezt tőled.

Mérleg
Valaki nem tartotta be egy ígéretét, és ez csalódottsággal tölt el, kissé kiábrándultnak is érezheted magadat, de még nem érdemes keresztet vetni a dologra. Amikor már lemondanál arról, hogy a munkád gyümölcse beérjen, egy váratlan fordulattal mégis neked fog kedvezni a szerencse.

Skorpió
Valaki rossz szándékkal közeledik feléd, de ahelyett, hogy nyíltan a szemedbe nézne, inkább a kertek alatt osonva próbálja véghez vinni a terveit. Érdemes nyitva tartanod a szemedet, noha nagy veszélytől nem kell tartanod, mert a bajkeverő végül a saját csapdájába fog belesétálni.

Nyilas
Egy olyan feladatot kell ma elvégezned, amihez nem sok kedved van, a kötelességet azonban nem halogathatod tovább. Szereted, ha népszerű vagy, és sok ember van körülötted, de ne feledd, annak, hogy ezt a népszerűséget fenntartsd, ára van: felelős döntéseket kell hoznod.

Bak
Régóta és keményen dolgozol valamiért, de eredmény hiányában már éppen készülsz feladni a dolgot. Érdemes azonban még egyszer nekifutni a dolognak, mert a cél már csak egyetlen lépésre van tőled, még ha nem is biztos, hogy most látod azt.

Vízöntő
Hamarosan számot kell adnod a tudásodról, és az eredmény nagy hatással lehet a jövődre. Az izgalom most minden idegszáladra kihat, és ez próbára teheti a környezeted türelmét. Hamarosan elsimulnak a dolgok, és az is kiderül, ki az, aki ilyenkor is kitart melletted.

Halak
Olyasmi után vágysz, ami nem lehet a tiéd, és közben talán elfelejted értékelni mindazt, ami megadatott. Ne feledkezz meg azokról az alkalmakról, amikor neked kedvezett a szerencse, ha pedig valamelyik tervedet még nem sikerült megvalósítani, akkor álmodozás helyett kezdj el még ma tenni érte. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!