Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.06.28.) - időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 28. péntek 07:55
Pénteken napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Front nem lesz, de a meleg idő és a levegő nagy nedvességtartalma miatt szív- és keringési panaszok, rosszullétek előfordulhatnak.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Pénteken több tájegységünkön kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok. Egy-egy helyen felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Helyenként élénk lesz az északnyugati szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is számítani kell. Hajnalra többfelé pára, köd képződik. Reggel 15 és 21, délután 28 és 33 fok között alakul a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet - írja az idokep.hu

Orvosmeteorológia

Pénteken front nem lesz felettünk, de fülledt meleg időre számíthatunk.
A meleg idő és a levegő nagy nedvességtartalma miatt szív- és keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, légzési nehézségek, gyakoribb rosszullétek jelentkezhetnek, nő a trombózis és az infarktusok valószínűsége.
Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is. Sokkal fáradtabbak, figyelmetlenebbek lehetünk, romlik az alvásminőség, illetve fejfájás, migrén is előfordulhat. Záporok, zivatarok idején felerősödhetnek az asztmások és a pázsitfűfélékre allergiások panaszai, így az érintettek lehetőleg ebben az időszakban tartózkodjanak zárt térben! A legmelegebb órákban ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a szabadban! Könnyen napszúrást kaphatunk. 10 és 16 óra között országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Közlekedésmeteorológia

Pénteken még több tájegységünkön kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok, egy-egy helyen felhőszakadás, jégeső is előfordulhat, ezért számítani kell vizes, csúszós útszakaszokra is. Az intenzívebb gócokban hirtelen jelentős mértékben lecsökkenhet a látástávolság, néhol akár vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést.
Helyenként élénk lesz az északnyugati szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is számítani kell, emiatt jelentősebb mértékben is romolhat a járművek menetstabilitása. Hajnalban, reggel többfelé pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási visznyokat.

Erős pollenterhelés

A pázsitfűfélék és a csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országosan a közepes-magas tartományban alakul, az útifűé közepes, helyenként magas szintet érhet el. A fák közül a szelídgesztenye pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja alacsony-közepes tartományban alakul.
Alacsony, esetenként közepes koncentrációban jelen van a levegőben a ciprus- és tiszafafélék, valamint a hárs pollenje is. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a magas tartományban alakulhat.

Levegőminőség

A pmmonitoring.hu péntek reggeli adatai szerint a levegő minősége Miskolc egész területén jó. 

Útinfó

A Miskolci Városgazda közlekedési információi szerint csütörtökön a következőket kell figyelembe venni induláskor.

A távhőszolgáltatás biztonságának növelése érdekében megkezdődött a Tizeshonvéd utca 16-22 szám közötti területen a távfűtési vezetékek cseréje, ahol július végéig az érintett szakaszon a gyeprácsos parkoló lezárásra kerül. A Tizeshonvéd u. 18. szám előtt pedig várhatóan július 01. és július 30. között teljes szélességében lezárásra kerül az úttest.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Andor u. - Károly u. kereszteződés
Bartók Béla u. 39
Balassi u. 10/a,
Balassi u. 12
Berekalja u. 9
Bükkszentlászló Fő út 160
Cukrász u. 17
Csermák A. u. 67
Csokonai u. 120
Felmező u. 8
Hattyú u. 1
Igazság u. 18
János u. 17
Kabók L. u. 20
Károly u. – Rácz Á. u. kereszteződés
Kázmér u.14
Kiss tábornok u. 10-es postánál
Kodály Z.u. 88.
Koppány u. 10
Lehár F. u. 4
Lévay u. – Soltész N. K. u. kereszteződés
Liszt F. u. 13/b
Martinovics u.– Bem J. u. kereszteződés
Meggyesalja u. 38
Mónus Illés u. 22
Móra F. u. 35.,
Nagy Lajos király u. 3
Nagy Lajos király u. 29
Nyár u.-Pálma u. kereszteződés
Sály I. u. 29
Soltész N.K. u. 26
Soltész N. K. – Kont u. kereszteződés
Sütő u. – Balassi u. kereszteződés
Sütő J. u. 6
Szabadság u. 14
Szarkahegy u. 2.
Szemere u.20
Szentpéteri kapu - Tetemvár alsó sor 2.
Szeretet u.16
Szerdahelyi K. u. 37
Szikla u.- Endrődi u. kereszteződés
Tapoly u.18
Tokaji F. u. 32
Vécsey u.12
Zempléni u. 3

Horoszkóp

Kos
Próbálj összeszedett maradni, mert jó úton haladsz, de meg kell őrizned most a kontrollt az események fölött. Ha kicsúszik a kezedből az irányítás, vagy borul a terved, akkor az eddigi munkád is kárba veszhet.

Bika
Jó kedvvel, lendületesen kezded a hetet, szinte ég a kezed alatt a munka, téged pedig elégedettséggel tölt el, ahogyan látod, hogy haladsz. Lehet, hogy ma valaki másnak is be kell egy kicsit segítened, de ez szerencsére nem okoz gondot.

Ikrek
Valaki szívességet kér tőled, és bár nincs sok szabadidőd, igent mondasz, mert nagyon szeretnéd kivívni az elismerését.

Rák
Kicsit döcögve indul a hét, nem találod a helyedet és feszült is lehetsz egy feladat miatt, hamarosan azonban rájössz, hogy könnyebben veszed az akadályokat, mint hitted, és ez elég lendületet ad ahhoz, hogy mégis lendületesen indítsd a teendőidet.

Oroszlán
Ha valakit érvekkel nem lehet meggyőzni, akkor az érzelmeire kell hatnod, és szerencsére ebben jó vagy, hiszen karizmatikus személyiségeddel bárkit le tudsz nyűgözni. A dolgok ma úgy alakulnak, ahogy azt te szeretnéd.

Szűz
Jó érzéssel tölt el valakinek a közelsége, a tudat, hogy van melletted egy társ, megnyugtatóan hat, és szeretnéd kiélvezni ezeket a pillanatokat. A szerelmes hangulatban még a mindennapi tevékenységeket is jobb kedvvel végzed.

Mérleg
Úgy érzed, mintha egy másik világban ébrednél ma reggel, mert tudod, hogy a lehetőségek, amelyek felnyíltak előtted, komoly változásokat is hozhatnak. Légy óvatos, ma inkább még csak ismerkedj az újdonságokkal, ne ugorj fejest semmibe.

Skorpió
Olyan ajtókat feszegetsz, amelyekről talán te magad sem akarod, hogy feltáruljanak. A titkok azonban nem hagynak nyugodni, és mégis a nyomukba eredsz. Lehet, hogy amit megtudsz, elsőre nem tetszik majd, de később rájössz, hogy szükséged volt erre az ismeretre.

Nyilas
Komoly elhatározásokra jutsz, és nagy lépésekre szánhatod rá magadat, de jól teszed, ha erről a környezeted véleményét is kikéred, mert egy bölcs, higgadt tanács jól jöhet most, amikor az érzelmeid ilyen erősek, és talán elnyomják a józan ész szavát.

Bak
Kicsit megkopik a lendületed, nem olyan tempóban haladsz, mint ahogyan szeretnél, viszont a kis pihenő segít abban, hogy rendszerezd a gondolataidat, és eldöntsd, mi is az, amit szeretnél, így amikor folytatod a munkát, sokkal célorientáltabb leszel.

Vízöntő
Sok régi emlék találhat meg a mai napon, és el kell fogadnod, hogy ezeknek helyet kell találnod a mostani életedben is. Ma megláthatod, milyen nagy utat tettél meg, de azt is, milyen hosszú áll még előtted.

Halak
Lehet, hogy ma olyasmiket is meg kell tenned, amiket nem szeretnél, azért, hogy megkapd azt, amit igazán akarsz. Mérlegelned kell, hogy mi mekkora áldozatot ér meg, és olyan döntést hozni, amit szívből el tudsz fogadni. (bien.hu)
 

További hírek

Olvasnivaló