Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.08.27.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 27. kedd 07:49
Erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több órás napsütés várható, széllökésekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között alakul.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Napközben a fátyolfelhőzet, illetve helyenként az erőteljessé váló gomolyfelhő-képződés mellett legalább többórás napsütés várható. Az északias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A zivatarok környezetében is megerősödhet a szél. A Dunántúlon továbbra is záporok, zivatarok alakulhatnak ki, melyek legkésőbb a délelőtti órákban lecsengnek, ezt követően főként a késő délutáni, kora esti óráktól - legkisebb eséllyel nyugaton - képződhetnek újra záporok, zivatarok- A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 Celsius fok között alakul. Késő estére 19 és 26 Celsius fok közé hűl le a levegő - írja honlapján a HungaroMet

Levegőminőség

Kedd reggel Miskolcon az egész városban jó a levegő minősége a PM Monitoring Hálózat mérései alapján, Lyukóvölgy egyik feléről és Pereces déli részéről azonban nincs adat. 

Útinform

A Miskolci Városgazda kedd reggeli információi szerint: 

A Szabadságharc u. - Görgey Artúr u. - Lévay József utcák kereszteződésében lévő jelzőlámpás forgalomirányító berendezés felújítása, javítása munkavégzés kezdésének időpontja augusztus 27-én 7 óra. A munkavégzés ideje alatt, a kereszteződésben a jelzőlámpás forgalomirányítás előreláthatólag a hétvégéig, augusztus 30-ig  nem működik. A munkavégzés ütemének megfelelően, a kereszteződésben forgalomkorlátozásra, forgalmi sávok lezárására kerül sor. Mivel a forgalomirányító berendezés jelzésképei nem működik a berendezés „sötét” üzemmódot mutat, az elsőbbségi viszonyokat a közúti jelzőtáblák szabályozzák.

Rekonstrukciós munkát végez a MIVÍZ Kft. az Uitz Béla - Szemere utca kereszteződésben, augusztus 21-től előreláthatólag szeptember 1-ig, ami útfelbontással jár. Felhívják az autósok figyelmét, hogy forgalomkorlátozásra és sávlezárásra számítsanak. 

További forgalomkorlátozásra kell számítani:

Andor u. 54.
Alföldi u. - Csokonai Vitéz Mihály u. kereszteződés
Aradi u. - Zilahi u. kereszteződés
Balogh Ádám u. 26.
Balassi Bálint u. 12.
Bartók Béla u. 39.
Barcsay Ábrahám u. 8.
Bükkszentlászló, Fő u. 7.
Csokonai Vitéz Mihály u. 6.
Csokonai Vitéz Mihály u. 90.
Derkovits Gyula u. 13.
Előhegy u. 24.
Enyedi u. - Tavasz u. kereszteződés
Erzsébet sétány 59-61.
Forrásvölgy u. - Pilis u. kereszteződés
Forrásvölgy u. 42.
Forrásvölgy u. – Börzsöny u. kereszteződés
Görögszőlő u. 30.
Harkály u. 2.
Honvéd u. 16.
Hóvirág u. - Baráthegyalja u. sarok
József Attila u. 53.
Kaffka Margit u. – Vizirózsa u. kereszteződés
Karinthy Frigyes u. 37.
Kassai u. 24.
Kassai u. 32.
Károly u. 9.
Kázmér u. 12.
Kisfaludy Károly u. 44.
Kondor Béla u. 2.
Latorca u. 20.
Ládi telepi út 11.
Majláth István u. – Körmöci u. kereszteződés
Nagy Lajos király u. 3.
Nagyszebeni u. 15.
Negyvennyolcas u. 21.
Pléh Sándor u. 17.
Réz u. 8.
Róna u. 8.
Sütő János u. 1.
Szeles u. 60.
Szigligeti tér – Lévay József u. kereszteződésben
Temesvári u. 27.
Testvérvárosok útja 12.
Tóth Pál u. 10.
Zrínyi Ilona u. - Budai u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos

Nem olyan elismerést kapsz valakitől, mint amilyet várnál, pedig úgy érzed, sokat tettél érte. Ne vedd a szívedre a dolgot, hiszen nem a viszonzásért tetted, amit tettél, és az élet megtalálja majd a módját, hogy kiengeszteljen.

Bika

Nem szeretnél valamit nagy dobra verni, de minél többet idegeskedsz miatta, annál valószínűbb, hogy a dolog kiderül. Lehet, hogy neked is könnyebb, ha megosztod a terhet valaki olyannal, akiben megbízol, így nem egyedül kell majd döntened.

Ikrek

Fontos dolgot tervezel, ami előtt azonban még van néhány feladatod, de lehet, hogy mire végre a lényegi részhez érsz, valaki már megelőzött. Ne aggódj, nem kell sokat várnod, és eljön majd a te időd is.

Rák

Felesleges a régi sebeket piszkálnod, mert ezzel csak fölösleges fájdalmat okozol magadnak. Ha valaki a múltadból eszedbe is juttatja őket, tarts szem előtt, hogy most már egy másik ember vagy, és ennek megfelelően kezeld a helyzetet.

Oroszlán

Úgy tűnhet, mintha nem tudná a jobb kéz, mit csinál a bal, és a körülötted élők nem túl bölcs döntései miatt neked is kellemetlenségeid lehetnek. Próbálj sodródni kicsit az árral, és akkor lépj, amikor feltárul előtted a megfelelő lehetőség.

Szűz

Már most látszik, hogy a következő időszakban nem lesz könnyű dolgod a munkahelyeden, de legalább egy olyan eseményt megúszol, ami miatt régóta aggódsz, és ami az anyagi biztonságodat is veszélyeztetné.

Mérleg

Noha most is van teendőd, tudod, hogy a következő hetek még több munkát tartogatnak, ezért igyekszel kihasználni a nyugalmat. Ha teheted, engedj meg magadnak egy kis kényeztetést is, mert szükséged lesz az erődre.

Skorpió

Régóta készülsz valamire, ám úgy tűnhet, amikor eljön a cselekvés ideje, szinte megbénulsz, nem tudod, mit kell tenned. Ne aggódj túl sokat, hiszen nem ez volt az egyetlen lehetőség a bizonyításra, és nem ami nem sikerült elsőre, majd sikerül másodjára.

Nyilas

Könnyű mások felett ítélkezni, de nem biztos, hogy aki pálcát tör feletted, annak nincs semmi takargatnivalója. Szerencsére azonban neked fontosabb dolgod is van annál, mint hogy mások magánéletében kutakodj.

Bak

Hiába igyekeznek mások megzavarni, te akkor is töretlenül haladsz a célod felé. Őrizd meg ezt a lendületet, és légy óvatos, mert az utolsó szakasz tartogathatja a legtöbb nehézséget. Ha eddig eljutottál, már ne hátrálj meg.

Vízöntő

Önmagad legnagyobb kritikusaként sohasem vagy teljesen elégedett, de most még te is elismered, hogy sikerült jól intézned egy olyan helyzetet, ami sokféleképpen alakulhatott volna. Egy csapásra tehetsz jót a karriereddel és a magánéleteddel is.

Halak

Az egyszerűbb út árát néha később, de fájdalmasabban kell megfizetni, ezért gondolt át még egyszer, mielőtt mellette maradsz. Lehet, hogy ha vállalsz egy kis nehézséget, de sikerül leküzdened, a tükörbe is elégedettebben nézel majd.

Forrás: Bien

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!