Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2024.08.28.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 28. szerda 08:18
Óvatosan a Szabadságharc-Görgey-Lévay utcák kereszteződésében, ott hétfő óta egészen hétvégéig rekonstrukció miatt nem működnek a jelzőlámpák.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

A HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint kedden napos idő várható általában kevés felhővel. A Dunántúl nyugati, délnyugati részein képződhet több gomolyfelhő, amelyekből arrafelé előfordulhat zápor, zivatar, valamint esetleg a délkeleti határvidékre is besodródhat egy-egy zápor, zivatar. Az északkeleti szél elsősorban az Alföld keleti felén élénkül meg, emellett zivatarok környezetében lehetnek átmenetileg erős vagy viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul. Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Levegőminőség

Városszerte kiváló a levegő minősége Miskolcon - írja a pmmonitoring.hu.

Útinform

A Miskolci Városgazda közlekedési hírei a város utakról: 

Továbbra is tart a Szabadságharc u. - Görgey A. u. - Lévay utcák kereszteződésében lévő jelzőlámpás forgalomirányító berendezés felújítása, A munkavégzés ideje alatt, a kereszteződésben a jelzőlámpás forgalomirányítás előreláthatólag a hétvégéig, augusztus 30-ig  nem működik. A felújítás alatt, a kereszteződésben forgalomkorlátozásra, forgalmi sávok lezárására kerül sor. Mivel a forgalomirányító berendezés jelzésképei nem működik a berendezés „sötét” üzemmódot mutat, az elsőbbségi viszonyokat a közúti jelzőtáblák szabályozzák.

Rekonstrukciós munkát végez a MIVÍZ Kft. az Uitz Béla - Szemere utca kereszteződésben, augusztus 21-től előreláthatólag szeptember 1-ig, ami útfelbontással jár. Felhívják az autósok figyelmét, hogy forgalomkorlátozásra és sávlezárásra számítsanak.

Félpályás útlezárás: 
Andor u. 54
Alföldi u. - Csokonai V.M. u. kereszteződés
Aradi u.-Zilahi u. kereszteződés
Balogh Á. u. 26.,
Balassi u. 12
Bartók Béla u. 39
Barcsay u. 8.
Bükkszentlászló, Fő u. 7
Csokonai V.M. u.6
Csokonai V.M. u. 90
Derkovits u. 13
Előhegy u. 24
Enyedi u.-Tavasz u. kereszteződés
Erzsébet sétány 59-61
Forrásvölgy u. - Pilis S. u. kereszteződés
Forrásvölgy u. 42
Forrásvölgy u. – Börzsöny u. kereszteződés
Görögszőlő u. 30
Harkály u. 2
Honvéd u. 16
Hóvirág u.-Baráthegyalja u. sarok
József A u.53
Kaffka M. u. – Vizirózsa u. kereszteződés
Karinthy u. 37
Kassai u. 24
Kassai u.32
Károly u. 9
Kázmér u. 12
Kisfaludy K. u. 44
Kondor Béla u. 2
Latorca u. 20.,
Ládi telepi út 11.
Majláth I. u. – Körmöci u. kereszteződés
Nagy Lajos király u. 3
Nagyszebeni u. 15
Negyvennyolcas u. 21
Pléh S. u. 17
Réz u.8
Róna u.8.
Sütő J. u. 1
Szeles u. 60.,
Szigligeti tér – Lévay u. kereszteződésben
Temesvári u. 27
Testvérvárosok útja 12
Tóth Pál  u. 10
Zrínyi I u. -Budai u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
Valaki olyan helyen jár, ahol nem kellene neki, és te vagy az, aki megelőzheted, hogy nagyobb baj történjen. Egyszer mindenkit érdemes kihúzni a bajból, de ha nem tanul a hibájából, ne neked legyenek miatta álmatlan éjszakáid.
Bika
A kedvesed egy romantikus meglepetéssel készülhet most, amire egyáltalán nem is számítanál. Talán nem nagy dologról van szó, a gesztus mégis meghat, hiszen ezek az apró dolgok azok, amelyek szebbé teszik a hétköznapokat.
Ikrek
Mosolyogj ma akkor is, ha nem alakul minden úgy, mint ahogyan elképzelted, mert ha megőrzöd a pozitív hozzáállásodat, akkor a dolgok kedvező fordulatot vehetnek. Ha azonban lehajtott fejjel jársz, ezt a lehetőséget talán észre sem veszed.
Rák
Minden akaraterődre szükséged lesz most, hogy ellenállj egy csábításnak, amiről tudod, hogy messze el kellene kerülnöd. Ha sikerül nemet mondanod, sokkal jobban fogod érezni magad, mint attól a kis örömtől érezhetnéd, amit a bűnös élvezet ad.
Oroszlán
Nehéz napok állnak mögötted, és kicsit fáradtnak, kimerültnek is érezheted magadat, ugyanakkor a jó kedved és a lendületed még mindig kitart, ez pedig segít, hogy a kihívásokban is a kalandot és a lehetőséget, ne az újabb nehézséget lásd.
Szűz
Nem mindenki dolgozik a te tempód szerint, és nem is mindenki könnyíti meg a dolgodat, emiatt pedig talán nem úgy haladsz a teendőiddel, ahogyan szeretnél. Az idegeskedéssel azonban csak magadnak ártasz, ráadásul a gondok ettől még nem oldódnak meg.
Mérleg
Jó látni, hogy minden a terveid szerint alakul, és a kezedben tartod a dolgokat, mert ez elég önbizalmat ad ahhoz, hogy új feladatokba is bele merj vágni. Az út talán nem lesz egyszerű, cserébe viszont nagy jutalmakat tartogathat.
Skorpió
Még egy utolsó nagy kihívás áll előtted, mielőtt bezsebelnéd az elismerést, vagy lazítanál egy kicsit. A levegőben már ott van a szerelem illata, és te is tudod, hogy csak egy kicsit kell kitartanod addig, amíg az élet naposabb oldalán pihenhetsz egy kicsit.
Nyilas
Néha félsz megmutatni az érzékenyebb oldaladat, pedig kétségtelen, hogy vannak körülötted olyanok, akik értékelnék, amit ott találnak. Ha már van hozzá bátorságod, oszd meg a gondolataid valakivel, csak körültekintően válaszd ki a személyt.
Bak
Már meg sem lepődsz azon, hogy amikor végre te is igénybe vehetnél valamit, hirtelen minden a visszájára fordul, hogy még csak véletlenül se neked kedvezzenek a dolgok. Aggodalomra azonban nincs okod, te szerencsére így is állod a sarat.
Vízöntő
Ne várj tovább, szervezz már most valami romantikus programot a kedveseddel, mert hamarosan mindketten sokkal elfoglaltabbak lesztek. Erre az időre pedig jól jön, ha feltöltekeztek a kapcsolatotokból áradó energiával.
Halak
Van, aki keresi a bajt, és van, akire e nélkül is rátalál. A nehéz helyzetek azonban jó lehetőségeket teremtenek arra, hogy átgondold, mi vezetett idáig, és milyen irányba szeretnéd folytatni az utadat, hogy a kijelölt célodhoz érj.

Forrás: bien.hu

További hírek