Ugrás a tartalomra

Minap - indító (2024.10.05.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 05. szombat 08:55
Nem lesz ma egész napos eső, de kisebb záporok még kialakulhatnak.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Szombaton összességében még sok felhő lesz felettünk, de délután a Dunától keletre már többfelé számíthatunk átmenetileg naposabb időszakokra is. Kezdetben még több tájegységünkön kialakulhat kisebb eső, zápor, délután viszont már csak elszórtan fordulhat elő csapadék. A Dunántúlon többfelé élénk, helyenként erős lesz az északnyugati, északi szél. Hajnalra, reggelre helyenként pára, köd képződik. Kora reggel 5 és 14, délután 12 és 19 fok között alakul a hőmérséklet - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Szombaton hidegfronti hatás érvényesül, emiatt felerősödhetnek a görcsös- és a kopásos jellegű panaszok, valamint az ízületi problémák is. Vérnyomásproblémák és keringési panaszok is előfordulhatnak, illetve fejfájás is jelentkezhet. A szelesebb dunántúli tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint ők ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetnek. A borongós időben lehangoltak, kedvtelenek lehetünk, alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, viszont ahol délután kisüt a nap, az ott élők hangulata, közérzete javulhat. Nagy lesz a megfázásveszély, emiatt ajánlott a réteges öltözködés.

Közlekedésmeteorológia

Szombaton kezdetben még több tájegységünkön kialakulhat kisebb eső, zápor, délután viszont már csak elszórtan fordulhat elő csapadék, így még többfelé kell számítani vizes, csúszós utakra. Az intenzívebb gócokban jelentősebb mértékben is lecsökkenhet a látástávolság. A Dunántúlon többfelé élénk, helyenként erős lesz az északnyugati, északi szél, ezért ott romolhat a járművek menetstabilitása. Hajnalban, reggel helyenként pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

Levegőminőség

Szombat reggel a PM Monitoring Hálózat mérései alapján - pmmonitoring.hu - Miskolc egész területén jó a levegő minősége.

Útinform

A Miskolci Városgazda információi szerint félpályás útlezárásra kell számítani a következő helyeken. 

Attila u. 3.
Árpád út. 73.
Balassi Bálint u. 12.
Barlang u. 2.
Bartók Béla u. 39.
Baross Gábor u. 13.
Báthori sor 1.
Báthori sor 54.
Endresz György u. 30.
Erdélyi u. 2.
Erzsébet sétány 5.
Eszperantó u. - Szűcs Sámuel u. kereszteződés 
Farkas Antal u. 1.
Farkas A. u. – Bádogos u. kereszteződés
Forrásvölgy u. 12.
Franklin Benjámin u. 25.
Franklin Benjámin u. 12.
Geró János u. 29.
Gőz u. 8.
Honszerző u. 7.
Hóvirág u. - Baráthegyalja u. sarok
Kassai u. 42.
Kavics u. 52.
Kisfaludy Károly u. – Alföldi u. kereszteződés
Kis-Kőkötő u. 75.
Kolozsvári u. 26.
Kőrösi Csoma Sándor u. 1.
Lehár Ferenc u. 27.
Losonczy István u. 36.
Mélyvölgy u. 8.
Miklós u. 36.
Nándorfehérvári u. 16.
Nagy Lajos király u. 3.
Nagyszebeni u.1.
Nyár u. 34.
Pozsonyi u. 84.
Róna u. garázssornál
Sályi István u. 1.
Soltész Nagy Kálmán u. 24.
Soltész Nagy Kálmán u. 30.
Soltész Nagy Kálmán u.137.
Szabó Zoltán u. 5.
Szamóca köz eleje
Tamási Áron u. 8.
Tapoly u. 8.
Tass u.
Tass u. – Álmos u. kereszteződés 
Táncsics Mihály tér (Emlékműnél)
Temesvári u. 21.
Testvérvárosok útja 12.
Topiczer u. 58.
Vologda u. 16.
Zrínyi Ilona u. – Lévay József u. kereszteződés
Zrínyi Ilona u. 55.
Zsigmondy Vilmos u. 8.

Horoszkóp

Kos horoszkóp (03.21.-04.20.)
Szombaton tele leszel tetterővel, a hangulatod is vidám, nem is csoda, ha mindenki a társaságodat keresi. Találkozz a barátokkal, a családdal. Olyan dicséretet kaphatsz valakitől, ami növelheti az önbizalmadat, és ahhoz is elegendő plusz energiát ad, hogy belekezdj egy fontos tervbe.

Bika horoszkóp (04.21.-05.20.)
Olyan nehéz a jelenben maradni, csak a jelennel törődni, és élvezni a pillanatot. Pedig neked ez a feladatod ezen a csodálatos szombaton. Tartsd kordában a gondolataidat, és arra figyelj, amit éppen csinálsz! Ezt egy jó kis gyakorlatnak is felfoghatod…

Ikrek horoszkóp (05.21.-06.21.)
Van valaki, aki mindent elkövet, hogy észre vedd és/vagy kizárólag vele foglalkozz. Tedd meg! Bármit gondolsz róla, a bolygók szerint kellemesen fogsz csalódni. Kiderül, hogy nem jól ítélted meg. Ez zavarba ejtő és tanulságos is lesz…

Rák horoszkóp (06.22-07.22.)
Ez a nap tökéletes lenne arra, hogy kimond azt, amire rájöttél, illetve amit összeraktál a fejedben. Megkönnyebbülsz, ha kimondod. Ráadásul a másik félnek is lehetőséget adsz, hogy a saját nézeteit eléd tárja. Ebből egy jó beszélgetés kerekedhet. Áldást hozó fényszöge hatnak most rád.

Oroszlán horoszkóp (07.23-08.22.)
Nagyon vártad ezt a napot. Tele vagy tervekkel. De mivel csak 2 nap a hétvége, nem lesz időd mindenre. Ahelyett, hogy ezen keseregnél, keress derűs társakat, és együtt találjátok ki, hogy mit csináljatok. A társaid lehetnek családtagok is.

Szűz horoszkóp (08.23-09.22.)
Garantáltan jól fogod érezni magadat a bőrödben. Minden adott ahhoz, hogy kapkodás nélkül, a saját tempódban, a terveidnek megfelelően haladjanak a dolgok. Természetesen erre a napra is konkrét listád van arról, amit meg kell csinálni.

Mérleg horoszkóp (09.23-10.22.)
Szuper fényszögek gondoskodnak arról, hogy jól érezd magadat a bőrödben. Lassíts, hogy utolérjenek a gondolataid! Annyi minden történt a hét során. Ezeket fel kell dolgoznod, meg kell emésztened.

Skorpió horoszkóp (10.23-11.22.)
A Skorpió Hold, a Halak Szaturnusz és a Rák Mars nagyszerű fényszöge garantálja, hogy mindenki jóindulattal közelít feléd, és jót akar neked. És te is ugyanilyen bizalommal, szeretettel viszonyulsz most másokhoz. Nagyon jól alakul ez a nap, pihend ki magad!

Nyilas horoszkóp (11.23-12.21.)
A párod, vagy egy másik hozzád közelálló ember mindent elkövet, hogy vele foglalkozz. Ha nem figyelsz rá, akkor vérig sértődik. Emellett kevés kapacitásod jut másra, vagy önmagadra. Nem baj, ha élvezni tudod az együtt töltött időt.

Bak horoszkóp (12.22-01.20.)
Rosszul viseled, ha valaki rabolja az idődet. Sajnos ezen a napon ilyesmire kell készülnöd. Az illető igencsak erőszakos, és nem hagyja magát lerázni. Pedig meg kéne húznod a határaidat, mert ennek sosem lesz vége. Ezt leszámítva csodás napod lesz.

Vízöntő horoszkóp (01.21-02.18.)
Nem minden férhet bele egyetlen napba. Ezért okosan tennéd, ha nem most akarnád utolérni az egész heti lemaradást, és nem akarnál túlságosan előre szaladni. Maradj a jelenben, és élvezd!

Halak horoszkóp (02.19-03.20.)
Ez a hétvége pihenésre, lazításra, lustálkodásra alkalmas. Jól tennéd, ha nem terveznél semmi komolyat. Bármit csinálsz, csináld ráérősen! Semmi tragédia nem történik, ha nem leszel kész most. Lesz időd jövő héten, vagy utána… (astronet.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!