Ugrás a tartalomra

Miskolc is bemutatkozott a szolnoki utazás kiállításon

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 23. kedd 09:54
Városunk turisztikai kínálata is bemutatkozott a 25. alkalommal megrendezett Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon, amely jelenleg az ország egyetlen vidéki utazási kiállítása.
Fotók: MIDMAR

Az április 19-20. között megrendezett kétnapos jubileumi eseményen számos érdekes program várta a látogatókat. A kiállító települések, köztük Miskolc, önálló standdal jelentek meg, ahol a városról és környékéről szóló kiadványokat, térképeket, programajánlókat kaphattak a látogatók. 
A vendégek elsősorban a felújított Avasi kilátó, a miskolctapolcai Barlangfürdő, valamint a Bükki Csillagda iránt érdeklődtek, de az éves nagyrendezvényekről is sokan kérdezték a Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Közhasznú Kft. (MIDMAR) munkatársait. Miskolc turisztikai szervezetétől megtudtuk azt is, hogy több megkeresés volt csoportos utazásszervezőktől, akik helyi idegenvezetést is igénybe vennének. Az érdeklődők nagy része már járt Miskolcon, vagy valamelyik városrészben, és visszavágynak hozzánk, tervezik, hogy a közeljövőben újra ellátogatnak városunkba.
 
Nagy sikerük volt a közelmúlt turisztikai fejlesztéseinek eredményeként megújult Avast és Miskolctapolcát bemutató kiadványoknak, a lillafüredi és bükki kirándulási lehetőségeket ajánló térképeknek a szolnoki kiállításon - számolt be a MIDMAR. 

A közönségprogramok mellett „Ismerjük egymást?” címmel a Tourinform irodák szakmai műhelymunkája és bemutatkozása is szerepelt a rendezvény első napjának programjában. A szakmai közönség számára Béres-Antal Petra, a Tourinform Miskolc munkatársa prezentációban mutatta be azokat az ajánlatokat, melyeket különböző korosztályú és érdeklődésű csoportok számára kínál városunk.
Mivel Budapest mellett az Alföldről jön a legtöbb belföldi látogató Miskolcra és térségébe, ezért a hétvégén lezajlott szolnoki rendezvényen összegyűjtött tapasztalatok kiemelt jelentőséggel bírnak az onnan érkező turisták tájékoztatásában, és nagyban hozzájárulhatnak a vendégek számának növekedéséhez - tájékoztatott a Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Közhasznú Kft.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!