Ugrás a tartalomra

Munkaügyi bíróságra kerül a Herman igazgatóhelyettesének ügye

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 26. hétfő 15:39
A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) bejelentette: munkaügyi pert indítanak Dezsőfi György, a Herman Ottó Gimnázium felmentett igazgatóhelyettesének ügyében. Mint írják, „ahogy bármelyik pedagógusnak, úgy egy vezetőnek is joga van polgári engedetlenséggel tiltakozni és véleményét vállalni, ha nem maradt más eszköz a kezében”.

A Fcebook-bejegyzésben publikált közleményben a TASZ kitért arra, hogy a tankerület felmentési indoklása szerint jogellenesen járt el Dezsőfi György, a Herman Ottó Gimnázium korábbi igazgatóhelyettese.

Fotók: Horváth Csongor

Ezzel nem ért egyet a Társaság a Szabadságjogokért, így munkaügyi pert indítanak, mert „úgy gondoljuk, hogy ahogy bármelyik pedagógusnak, úgy egy vezetőnek is joga van polgári engedetlenséggel tiltakozni és véleményét vállalni, ha nem maradt más eszköz a kezében. Sőt, egy vezető kiállásának fokozott tétje van: amikor egy vezető áll ki az igazságtalanságokkal szemben, az minden kollégája számára erőt adhat, ezért is különösen fontos, hogy az ilyen ügyeket ne hagyjuk szó nélkül” – áll indoklásukban.

Fotók: Mocsári László

A posztban arra is kitérnek, hogy összegyűjtötték, milyen lehetőségeik vannak a pedagógusoknak, a szülőknek és a diákoknak, amikor az oktatás miatt tiltakoznak. Ezek ide kattintva érhetőek el.

További hírek

Olvasnivaló