Ugrás a tartalomra

Nagyot fordított a Bobcats, de így is vereséggel távozott a Titánoktól (videóval)

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. április 19. szerda 09:50
A HFL második fordulójában, az elmúlt hétvégén a Budapest Titans otthonába látogatott a Borsod Bobcats amerikaifutball-csapat. A fővárosban 20 pontos hátrányból felállva, egy végletekig kiélezett mérkőzésen szenvedtek végül vereséget a miskolciak.
Képünk a Rangers elleni mérkőzésen készült. | Fotó: Horváth Csongor

Az összecsapást nagyon álmosan kezdte a Bobcats, a támadósort rendre megállította és puntra kényszerítette a Titánok védelme, a hazai csapat emellett gyorsan két touchdown-os előnyre tett szert (14-0). A második negyed csendesebb volt, a Bobcats offense továbbra is akadozott, azonban a védelem - már-már megszokott módon - kihúzta a csapatot a csávából a több kulcs-szerelésnek és Jónás Máté 3 interception-jének köszönhetően.

A szünetben az edzői gárdának sikerült rendet rakni a fejekben és módosításokat eszközölni az első félidőben látottak alapján, aminek köszönhetően látványosan megváltozott a mérkőzés képe a második félidőben.

A harmadik negyedet ugyan még egy Titans-pontszerzés indította (20-0), viszont utána beindult a Bobcats támadó gépezete, és rendre szerezte a yardokat, és oldott meg kulcs szituációkat, amik végül három touchdown-t is eredményeztek.

A mérkőzés vége előtt 5 perccel sikerült átvenni a vezetést is (20-21), azonban a Titans utolsó támadósorozatában az amerikai játékosuknak köszönhetően eldöntötték az összecsapás kimenetelét.

HFL, 2. forduló, eredmény:
Budapest Titans - Borsod Bobcats 26-21 (14-0, 0-0, 6-7, 6-14)
A Borsod Bobcats pontszerzői: Pusztai András, Antal István és Bleszity Erik (1-1 elkapott touchdown Györki Ferenc passzaiból), Jónás Máté (3 extra pont)

Venczel Tibor védelmi koordinátor a mérkőzés lefújását követően azt mondta, az eredmény reális képet mutat a csapat állapotáról.

- Enerváltan kezdtük a meccset, és ezzel adtunk egy félidőnyi előnyt a Titánoknak. Hiába játszottunk sokkal jobban a második félidőben, a meccs végén az ellenfél felé billent a mérleg. Bízok abban, hogy sikerül magasabb szintre emelni az edzések minőségét, mert az ilyen kiélezett mérkőzéseket máshogy nem lehet megnyerni - fogalmazott a csapat társedzője.

Farkas Máté támadó koordinátor szintén arra mutatott rá, hogy az első félidőben nem tudta a saját játékát játszani a Bobcats, meglátása szerint "főleg a sok elejtett passz és a rosszul végrehajtott játékok miatt".

- A szünetben sikerült rendezni a sorainkat és finomhangolni a taktikát, ennek köszönhetően vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, és a vezetést is megszereztük. Sajnos a végén nem nyertünk, de a látottak alapján pozitívan tekintek a jövőbe - mondta.

A miskolciak a HFL bajnoki idényének következő mérkőzését április 30-án hazai pályán, a Miskolci Egyetem Atlétika Centrumának pályáján játsszák, az ellenfél a Budapest Wolves lesz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!