Ugrás a tartalomra

Nagyüzemet hozott az Európai Egyetemi Játékok tizedik napja

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 20. szombat 09:30
Összesen hat sportágban – kézilabda, tollaslabda, kosárlabda, strandröplabda, vízilabda, tenisz – küzdöttek ma az európai egyetemisták miskolci és debreceni helyszíneken az EEJ-n.

Folytatódtak a csütörtökön megkezdett kosárlabda küzdelmek, ahol a tegnapi három magyar csapat mellett ma a TF női csapata is debütált. További öt sportágban, Debrecenben kézilabda és tollaslabda, Miskolcon pedig a strandröplabda, tenisz és vízilabda mérkőzések kezdődtek meg. Minden sportágban számos magyar egyetemi csapat is érintett volt.

KOSÁRLABDA

Pénteken mind a négy magyar egyetemi kosárlabda csapat pályára lépett. 

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (MTSE) női csapata első mérkőzésén az osztrák University of Vienna ellen a DVTK Arénában Miskolcon, ahol 45:69 (18:16, 4:12, 12:13, 11:28) arányú vereséget szenvedett. Holnap délután a portugál University of Aveiro ellen lép majd pályára a csapat Miskolcon.

Az MTSE női csapatának tagjai: Barbarics Tímea Magda, Burján Laura, Dúl Terka Zsófia, Gondár Rebeka, Kelemen Barbara Anna, Király Andrea, Mérész Petra, Munkácsi Adél Ivett, Nagyi Tímea Brigitta, Simon Réka, Úr Boglárka

Az MTSE női mérkőzéssel egyidőben a Miskolci Egyetem férfi kosárlabda csapata hazai pályán a Generali Arénában a belga University of Liége csapata ellen egy gólos vereséget szenvedett 72:73 (16:23, 21:17, 26:13, 9:20). Holnap a norvégok ellen szurkolhatunk a hazai csapatnak.

A Miskolci Egyetem férfi csapatának tagjai: Gadus Fábián Arman, Gerőcs Roland Bálint, Kozák Bertalan, Kozák Márton, Lippai Szabolcs, Molnár Bence, Nyíri Bence, Orliczki Mátyás, Ragályi Levente Gergely, Sándor Bence, Szőke Gábor, Tóth Bence Miklós

Ismét este nyolckor lépett pályára a Miskolci Egyetem női csapata, akik a tegnapi vereség ellenére egy ponttal ugyan 52:51 (6:14, 16:20, 14:10, 16:7), de győzni tudott a cseh University of Ostrava ellen.

A Miskolci Egyetem női csapatának tagjai: Balla Sára, dr. Sikora Emőke, Gondos Alexandra, Hajdu Angelika, Kababik Bianka, Kápolnai Dorina, Kecskés Karina, Lukács Panna Réka, Oláh Fruzsina, Szegeczki Nóra, Tóth Boglárka, Vég-Dudás Anna

Szintén este nyolckor a miskolci Jégcsarnokban a Debreceni Egyetem férfi csapata egy cseh csapat, a University of Pardubice ellen lépett pályára, ahol az alábbi végeredmény született: 56:91 (14:21, 25:23, 17:21, 10:26) a hazaiak javára. 

A Debreceni Egyetem férfi csapatának tagjai: Czermann Patrik, Gáspár Mátyás, Hibján Máté, Horváth Botond, Kiss Kolos, Neuwirth Bence, Sipos Timót, Turán Simon, Várszegi Ádám, Várbíró Gergő, Varga Sándor

KÉZILABDA

Elindultak a kézilabda mérkőzések az Európai Egyetemi Játékok tizedik versenynapján. Magyarországot a férfiaknál az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Debreceni Egyetem csapata képviseli, míg a nőknél az EKKE, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem és a PTE szállt versenybe a bajnoki címért.

A férfiak mezőnyében négy csoportban 3-3 egyetem küzd meg a csoportkörökben egymással. A Debreceni Egyetem az „A” csoportba került a francia University of Limoge és a portugál University of Porto-val együtt. Első mérkőzést a franciák ellen játszotta, melyen 22:37-re (9:19, 13:18) kikapott.

A DE férfi kézilabda csapat tagjai: Almásy Richárd, Bakó Ádám Antal, Kerezsi Ádám, Király Máté, Kiss Bálint, Maródi Ádám, Mirkó László, Óvári Krisztián László, Pethő Ákos, Portik Dobos Szabolcs, Szilágyi Tamás, Tóth Máté, Szolnoki László Vazul

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem férfi csapata holnap debütál a „B” csoportban. Első mérkőzését a német Duisburg-Essen University-vel vívja, majd vasárnap a norvégokkal lép pályára.

Az EKKE kézilabda csapat tagjai: Dócs Árpád, Gönczi András, Illés Nándor, Mező Balázs, Molnár Martin, Molnár-Nagy Martin, Nagy Szabolcs, Szabados Márton, Száva Máté, Tóth Károly Attila, Tóvizi Tamás.

A nőknél három csoportban összesen tizenegy csapat indult el a megmérettetésen. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem női csapata a „B” csoportban a románok, csehek és németek ellen lép majd pályára. Az első meccsüket a román Ovidius University ellen vívták ma délben, amit sajnos 19:41-re a románok nyertek. Holnap a csehek, holnapután pedig a németek ellen fognak küzdeni.

Az EKKE női kézilabda csapat tagjai: Bernát Dorina, Bottka Inez, Csomós Anna Judit, Erdélyi Dominika, Horváth-Vadon Zsófia, Kurmai Panna, Losonczi Anna Sára, Nyikon Liza, Pálinkás Dorka, Tóth Gréta, Zákányi Blanka

A pécsiek csapatát a „C” csoportba sorsolták. Első mérkőzésüket a norvégok ellen egy ponttal 22:23-ra elveszítették. Holnap a spanyolok, holnapután pedig a francia egyetemista csapat vár rájuk. 

A PTE női kézilabda csapat tagjai: Barta Adelinda Vanda, Bartók Dorina, Borbély Bori, Borbély Lili, Bréda Abigél, Dézsi Fanni, Imrei Nóra, Jarjabka Johanna, Kajdi Ilona, Kajdi Kinga, Őz Enikő, Pál Eszter, Palaczki Lilla Laura

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem női csapatát az „A” csoportba sorsolták, ahol csak három egyetem van. Első mérkőzésüket ma a portugál University of Minho ellen 20:17-re megnyerték. Holnap délután a horvát University of Zagreb lesz a legyőzendő ellenfél.

Az MTSE női kézilabda csapat tagjai: Béres Eszter, Bréda Borbála, Fehér Virág, Franka Ramóna, Kocsis Luca, Konkoly Kata, Leitner Luca, Marik Dalma Zsuzsanna, Merő Dóra Lili, Nagy Zsuzsanna, Pécsi Villő, Puskás Lilla, Sallai Nikolett, Varga Panni

TOLLASLABDA

Pénteken Debrecenben megkezdődtek a tollaslabda csapatok küzdelmei. Öt csoportban 19 egyetem méri össze tudását. A csapatküzdelmekben a csapat tagjai vegyespáros, férfi egyéni, női egyéni, férfi páros és női páros versenyszámokban mérkőznek meg egymással a csoportkörökön belül, mely alapján kerül ki a nap végén a végeredmény.

Minden csapat pénteken két egyetem válogatottja ellen játszott. A magyarok vonatkozásában az alábbi csapateredmények születtek pénteken:

Miskolci Egyetem - Admiral Makarov National University of Shipbuilding (UKR) 0:5
Miskolci Egyetem - Polytechnic University of Valencia (ESP) 0:5
A csapat tagjai: Rausz Ádám, Muzsnay Kinga, Tari Tamás Milán, Deák Kinga

Pécsi Tudományegyetem - University of Tartu (EST) 3:2
Pécsi Tudományegyetem - Miguel Hernandez University of Elche (ESP) 2:3
A csapat tagjai: Kiss Fanni Dóra, Tóth Barnabás, Tóth Kristóf, Gonda Daniella Csilla, Dulcz Zsombor, Kiss-Bene Benjámin

Eötvös Loránd Tudományegyetem - University of Strasbourg (FRA) 0:5 
Eötvös Loránd Tudományegyetem - Technical University Sofia (BUL) 0:5
A csapat tagjai: Tárkány-Szücs Dóra, Csobod Marcell, Nagy Sámuel, Takács Tünde

Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem - University of Bordeaux (FRA) 1:4
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem - Vytautas Magnus University (LTU) 2:3
A csapat tagjai: Dulcz Bende Levente, Kustán Noémi, Kőrösi Ágnes Klára, Mórocz Ákos,

STRANDRÖPLABDA

A pénteken induló strandröplabdában nyolc csoportban, csoportonként 3-3 egyetem mérkőzik meg egymással.

Osztie Tibor képgalériája

A magyarok közül a Budapesti Gazdagsági Egyetem (BGE), Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE), Károli Gáspár Református Egyetem (KRE), Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és hazai Miskolci Egyetem (ME) versenyzői álltak ma pályára a rekkenő hőségben. Minden páros 2-2 mérkőzést játszott a csoportjában, ahol az az alábbi eredmények után várják a másnapi folytatást: 

Miskolci Egyetem (Barna Gréta és Papp Bernadett) - University of Tiran (ALB) 1:2
Miskolci Egyetem (Barna Gréta és Papp Bernadett) - University of Cote d'Azur (FRA) 0:2

Miskolci Egyetem (Fenyvesi Dániel és Komlósi Márk) - Tallin University (EST) 0:2
Miskolci Egyetem (Fenyvesi Dániel és Komlósi Márk) - University of Applied Sciences Munich (GER) 0:2

Károli Gáspár Református Egyetem (Lisztes Lili és Papp Dóra) - University of Tartu (EST) 2:0
Károli Gáspár Református Egyetem (Lisztes Lili és Papp Dóra) - Aix-Marseille University (FRA) 2:1

Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (Egri Klaudia és Kundrák Eszter) - University of Ljubijana (SLO) 0:2
Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (Egri Klaudia és Kundrák Eszter) - Metropolia University of Applied Sciences (FIN) 0:2

Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (Bögöly Gábor és Kalmár Ákos) - University Tolouse III Paul Sabatier (FRA) 0:2
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (Bögöly Gábor és Kalmár Ákos) - University of Warsaw (POL) 0:2

Eötvös Loránd Tudományegyetem (Benkó Balázs és Ghazal Jamil József) - Savonia University of Aplied Sciences (FIN) 0:2
Eötvös Loránd Tudományegyetem (Benkó Balázs és Ghazal Jamil József) - National University of Physical Education and Sport Ukraine (UKR) 1:2

Budapesti Gazdasági Egyetem (Horváth Bálint és Kun Benedek) - VU University of Amsterdam (NED) 2:0
Budapesti Gazdasági Egyetem (Horváth Bálint és Kun Benedek) - Miguel Hernandez University of Elche (ESP) 0:2

VÍZILABDA

A férfi vízilabda csapatok mérkőzése is pénteken kezdődött meg az Európai Egyetemi Játékok keretében. A versenyre összesen nyolc csapat nevezett be, melyből öt (BGE, BME, DE, BCE, PTE) magyar, így nem is volt meglepetés, hogy ma volt olyan mérkőzés, amely két magyar egyetem között zajlott.

Az „A” csoportba a BGE, a DE, BME és a University of Rijeka került be a sorsolás útján, míg a „B” jelű csoportba a PTE, BCE, University of Split és a Ozyegin University csapata mérkőznek meg egymással.

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) a horvát University of Rijeka-val versenyzett ma, ahol lehengerlő 18:8-as győzelmet aratott.

A BGE vízilabda csapat tagjai: Aranyi Máté, Böröczky Marcell, Garancsy András, Hegedűs Csanád, Herczeg Gergő Gábor, Korbán Richárd, Korom Dániel, Kovács Gergő, Magyar Bence, Molnár Gergely, Rozgonyi Ádám, Seeler Botond Krisztián, Zerinváry Lóránd Csongor

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), ma a Debreceni Egyetemmel (DE) kellett, hogy megküzdjön. A mérkőzést a BME nyerte 10:9-re.

A BME csapat tagjai: Almási Patrik Roland, Batizi Benedek, Békési Bulcsú, Fazekas Donát, Farkas Bence, Kubicza Ádám, Mészáros Bence, Mizsei Márton, Nagy Róbert, Práczky Balázs, Terenyei Edmond, Turán András, Víg Levente

A DE csapat tagjai: Gergely Bence, Kardos Márton, Katona Gábor, Kis Ferenc Ágoston, Krizsai Ádám, Krizsai Bence, Macsi Martin, Macsi Patrik, Somrojai Péter, Somorjai Sebestyén, Stefanidesz László Levente, Szilágyi Botond, Zsilák László

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) a horvát University of Split ellen 14:13 arányban győzött. 

A BCE csapat tagjai:Balogh Mátyás, Domján Dávid, Gábor Lőrinc, Hörömpő Botond, Korbács Gábor, Matesz András, Pápai Dávid, Szaló Tamás Botond, Szepes Áron, Sziládi Kristóf, Szőke Benedek, Vámosi Bertold

A PTE férfi vízilabda csapata a török Ozygein University-vel mérkőzött, ahol 17:10-re nyertek. 

Osztie Tibor képgalériája

A PTE vízilabda csapat tagjai: Aranyi Attila, Galambos Gergely Alex, Gelencsér Ákos, Gergó Bence Róbert, Jámbor László Bendegúz, Keresztúri Márton, Majnik Márk, Nagy Péter Donát, Palatinus Erik, Sipos Benjamin, Szilágyi Ábel, Tóth Gili Tamás, Varga Ákos

TENISZ

A tenisz első napján a csapatversenyeké volt a főszerep Miskolcon az újonnan felépített teniszcsarnokban és a mellette lévő pályákon. Minden csapat két egyéni és egy páros mérkőzést játszott és így alakult ki a mai eredmény.

Csapatban a Debreceni Egyetem női és férfi, a Miskolci Egyetem férfi, a Kodolányi János Egyetem női és az ELTE férfi csapata indult el, ahol az alábbi eredmények születtek:

Debreceni Egyetem női csapata (Punyi Anna, Zöldi Alíz) a portugál Nove University of Lisbon ellen lépett pályára, ahol 2:1-re nyertek. 

A másik női csapatunknak (Almási Kitti és Keresztes Paloma), akik a Kodolányi János Egyetemet képviselik a franciák ellen kellett egyéni és páros meccset is játszaniuk, de nem bírtak ellenfeleikkel, így 0:3-as vereséggel hagyták el a pályát. 

A férfiak mezőnyében a Miskolci Egyetem csapata (Magyar Balázs, Szaszkó Péter) a spanyol University of Granada ellen küzdött, de sajnos nem bírtak velük, így 0:3-ra vesztettek. 

A másik két férfi csapatunk sem szerepelt jobban. Az ELTE (Sebesi Patrik, Tájmel Kristóf) is 0:3-ra kikapott a lengyel University of Warsas ellen, csakúgy mint a Debreceni Egyetem csapata, akik sem egyéniben (László Bence, Reitmann Marcell révén), sem párosban (Matkó Zoltán-László Bence) nem tudtak nyerni, így 0:3-as eredménnyel zárták a mai napot.

Szombaton folytatónak a csapatmérkőzések a nők és a férfiak mezőnyében is, ahol is négy csoportban 4-4 egyetemi csapat küzd a bajnoki címért.

 

Szombaton (07.20.) az alábbi egyetemeknek szurkolhatnak a helyszínen:


Debrecenben: 

KÉZILABDA

12:00 EKKE (női)
14:00 PTE (női)
16:00 EKKE (férfi)
16:00 MTSE (női)
20:00 DE (férfi)

TOLLASLABDA

Csapatok:
10:00 ME
10:00 PTE
10:00 ELTE
14:00 MTSE

ASZTALITENISZ

9:00 PTE (férfi)
11:00 PTE (női)
14:30 PTE (férfi)
14:30 DE (férfi)
16:30 PTE (női)
18:30 (DE (férfi)


Miskolcon:

KOSÁRLABDA

13:00 MTSE (női)
17:45 DE (férfi)
17:45 ME (férfi)

TENISZ

9:00 ME (férfi)
9:00 DE (férfi)
9:00 DE (női)
12:30 (ELTE (férfi)
12:30 KJE (női)

VÍZILABADA

12:30 DE
14:00 BGE
17:00 BCE

STRANDRÖPLABDA

10:00 EKKE (női)
10:00 ME (női)
11:00 MATE (férfi)
12:00 BGE (férfi)
12:00 ELTE (férfi)
12:00 ME (férfi)
14:00 KRE (női)

További hírek

Olvasnivaló