Ugrás a tartalomra

Nem akárhonnan érkeztek vendégek a Szeletába  

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. augusztus 07. szerda 17:22
A Hátszegi Geoparkból látogattak néhányan a Szeleta Parkba szerdán. A látogatóknak mindeközben lehetőségük nyílt megérinteni a dinoszaurusz-tojásokat és -csontokat.

A Bükk-vidék Geopark még júniusban írt alá egy testvér-geoparki egyezményt a Hátszegi Geoparkkal, melynek célja, hogy ne csak tudományos területen támogassák egymást, hanem az ismeretterjesztésben és a geoparkok népszerűsítésben is.

– Ez nagyon fontos partnerség, amellyel egymás munkáját is segítjük. A geoparkoknak a lényege a geodiverzitás és a geológiai örökség – mondta el stábunknak Kereskényi Erika. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának geopark-szakmenedzsere hozzátette: a kulturális örökség fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet – és ez a parkbeli egyezmény is ezt segíti.

A hét fiatal önkéntes és két kísérőjük eredeti ősmaradványokat hoztak a látogatóközpontba, amelyekről ismeretterjesztő előadásokat tartottak. A Romániából érkezett diákok a Miskolc Televíziónak meséltek a Hátszegi Geoparkról, annak tevékenységéről és a rendezvényeikről, illetve olyan ősmaradványokat állítottak ki, amelyeknek nagy része eredeti lelet. Az érdeklődők nagyítóval is megvizsgálhatták az egyes fosszíliákat.

Osztie Tibor képgalériája

A Hátszegi Geopark önkéntesei a Rejteki Kutatóházat is meglátogatják, ahol egy csillagász táborban mutatják be interaktív programjaikat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!