Ugrás a tartalomra

Nincs mit tenni, ahhoz, hogy szép maradjon, locsolni kell!

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. július 15. hétfő 09:29
A hőség nem enged a szorításból, még ezen a héten is meg kell birkózni vele. Ez igaz az emberi szervezetre és a növényekre is.
Fotó: Mocsári László

Július közepe, vagy akár azt is mondhatnánk, hogy a naptár szerinti nyár kellős közepe van. Az utóbbi években megszokhattuk sajnos, hogy ez az az időpont, amikor a - szerencsés esetben – tavasszal és nyár elején még bőséges csapadéktól fényes zöld fűszálak már elkezdnek elszáradni, sárgává válni. 

Az égető napsütés, a szárazság nem a barátja zöld felületeknek. Ezt megelőzni vagy legalábbis enyhíteni a helyzetet, kizárólag locsolással lehet. Ezt az ember a kertjében többnyire saját maga megteszi, de mi a helyzet a közterületekkel? Városunkban a zöldfelületek karbantartása, a növények gondozása a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. feladata. 

Nincs akkora humánerő forrás kapacitása a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-nek, hogy a füvet tudják locsolni, azt inkább rábízzák a csapadékra – mondta Kertész Béla, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. műszaki vezetője. 

Viszont a parkokban található virágágyásokat, a különböző virágfákat, virágoszlopokat locsolni, gondozni kell. Ehhez a munkához két teherautó áll rendelkezésre, amely a munkatársakkal járja folyamatosan a várost – tudatta a műszaki vezető. Az egyiken négy, a másikon két ezer literes tartályban szállítják a locsoláshoz szükséges vizet, melyet szivattyúk segítségével juttatnak el a növényekhez. 

A hőség miatt – hogy ne égjen ki a virág - a kora reggeli órákban kezdik a Városgazda munkatársai a növények öntözését és haladnak végig az útvonalon. 

Természetesen hétvégén, túlórában is vállalják ezt a kollégák, hiszen amit egyszer már elültettek és díszíti a várost, annak a szépségét lehetőleg őrizzék is meg – vélekedett a műszaki vezető. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!