Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor részvétét fejezte ki a dél-koreai miniszterelnöknek

MTI
Utoljára módosítva
2019. május 30. csütörtök 15:21
Levélben fejezte ki együttérzését Orbán Viktor kormányfő Lee Nak-yeon dél-koreai miniszterelnöknek és népének a Dunán szerencsétlenül járt dél-koreai turisták tragédiája miatt.

Levelében biztosította őt arról, hogy a magyar hatóságok minden lehetséges erőfeszítést megtesznek a túlélők felkutatása érdekében – tájékoztatta az MTI-t csütörtök reggel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Gondolatainkban és imáinkban az áldozatok családtagjaival és Dél-Korea népével vagyunk ezekben a legnehezebb pillanatokban – fogalmazott Orbán Viktor.

Áder Jánost részvétét fejezte ki a koreai elnöknek

Áder János köztársasági elnök részvétét fejezte ki Mun Dzse Innek, a Koreai Köztársaság elnökének a Budapesten történt dunai hajóbaleset miatt, amelynek több koreai állampolgár esett áldozatául.

Az MTI-nek a Köztársasági Elnöki Hivatal által csütörtök reggel eljuttatott részvéttáviratban Áder János biztosította a koreai államfőt arról, hogy Magyarország mindent megtesz a súlyos szerencsétlenség túlélőinek felkutatásáért, a kórházba szállítottak mielőbbi gyógyulásáért.

A köztársasági elnök közölte, a magyar hatóságok alapos vizsgálatot folytatnak a baleset okainak és felelőseinek megállapítására, és ennek során készen állnak az együttműködésre a koreai szakértőkkel.

Áder János őszinte részvétét és együttérzését fejezte ki a balesetben elhunytak hozzátartozóinak és az egész koreai nemzetnek. Az államfő reményét fejezte ki, hogy sikerül még túlélőket találni.

Kövér László részvétét fejezte ki a dél-koreai nemzetgyűlés elnökének 

Részvétét és együttérzését fejezte ki az Országgyűlés elnöke Mun Hi-Szangnak, a Koreai Köztársaság Nemzetgyűlése elnökének csütörtökön a Budapesten előző este történt dunai hajóbaleset miatt, amelynek több dél-koreai állampolgár esett áldozatául.

Az Országgyűlés sajtóirodája által az MTI-nek eljuttatott részvéttáviratban Kövér László a magyar Országgyűlés valamennyi tagja nevében őszinte részvétét fejezte ki a nemzetgyűlés elnökének, az érintettek családtagjainak, hozzátartozóinak, barátainak.

Biztos vagyok abban, hogy a magyar hatóságok hatékony segítséget nyújtanak a bajba jutottaknak, és mindent elkövetnek az eltűntek felkutatásáért – írta a házelnök.

Részvétét fejezte ki a főpolgármester 

Részvétét fejezte ki Tarlós István főpolgármester a Budapesten szerda este történt dunai hajóbaleset elszenvedőinek, az áldozatok családtagjainak, hozzátartozóinak.

A főpolgármester csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta: a katasztrófa bekövetkezése óta folyamatosan és részletesen tájékozódik a mentés folyamatáról, kapcsolatban áll és konzultál a belügyminiszterrel, Budapest rendőrfőkapitányával és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjével.

A fővárosi önkormányzat és a BKV ugyan nem érintett az ügyben, de a főváros a továbbiakban minden segítséget megad a hatóságoknak – tette hozzá a főpolgármester.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!