Ugrás a tartalomra

Országos káoszt okozott a Volán-sztrájk

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 26. péntek 09:59
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye közlekedését is érintette a sztrájk. Több mint ötszáz járat maradhatott ki hétfőn csak Miskolc vonatkozásában.

Kimaradó Volánbusz-járatok okoztak fennakadásokat vasárnap és hétfőn. A társaság országos sztrájkja miatt több buszpályaudvaron is káosz alakult ki. A Volán kedden újabb bértárgyalásra várja a szakszervezeteket. Ha nem sikerül megállapodniuk, akkor januárban újabb munkabeszüntetést szervezhetnek - számol be a lehetséges fejleményekről az Index.

Kétnapos munkabeszüntetést hirdetett meg december 10-re és 11-re a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet. Dobi István, a társaság elnöke az Index kérdésére elmondta, úgy kalkuláltak, hogy hétfőn akár 19 180 járat is kimaradhat, ha megfelelő számú sofőr csatlakozik a sztrájkhoz, míg a Volánbusz Zrt. szerint a teljes dolgozói állomány 10 százaléka – körülbelül 250 sofőr – sztrájkolt.

A társaság vasárnap még azt állította, hogy nem okozott káoszt, sem fennakadást a munkabeszüntetés első napja. Az RTL Híradójának beszámolója szerint hétfőn már jelentős volt a kimaradás. A legtöbb esetben a buszvezetők döntötték el, hogy csatlakoznak-e a kezdeményezéshez.

A munkabeszüntetést kezdeményező szakszervezet Baranya vármegyei elnöke szerint a Volán-dolgozók sem anyagilag, sem szakmailag nincsenek megbecsülve.

Egy rosszul kereső gépkocsivezető a 300 ezer forint nettó fizetést nem kapja meg

– mondta a Híradónak Dukon Gyula, aki úgy látja, hogy legalább 25 százalékos bérfejlesztésre lenne szükség.

Ennek elmaradása esetén januárban újabb sztrájk jöhet - foglalta össze a helyzetet az Index.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye közlekedését is érintette a sztrájk. Több mint ötszáz járat maradhatott ki hétfőn csak Miskolc vonatkozásában. A Volán még korábban közzétett egy listát azokról a buszokról, amikre valószínűleg hiába várnak az utasok. Ezt a listát ITT érhetik el.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!