Ugrás a tartalomra

Pénzt ígért a kormány, így fakultatív lesz a kis benzinkutak hétvégi zárvatartása

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 16. kedd 18:06
A független benzinkutasok korábban azzal fenyegőztek, nem nyitnak ki augusztus 19-20-án, mivel nem kapnak támogatást.

18,5 milliárd forintot különített el a kormány a kisbenzinkutak támogatására, közölte az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, Nobilis Márton.

Nobilis hozzátette, a program lebonyolítója még ezen a héten megnyitja az igénylés lehetőségét, a pályázók augusztusra hozzájuthatnak az újabb támogatáshoz. A kormány idén márciusban vezette be a kisbenzinkutak támogatásának programját, a benzinkutak literenként 20 forint támogatást kapnak – ezt nem kell visszatéríteniük.

A Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnöke, Egri Gábor is jelen volt Nobilis bejelentésén - írja a telex.hu. Az FBSZ közleményében később azt közölte, leültek tárgyalni az államtitkárral, a végén pedig „ígéretet kapott az FBSZ, hogy a támogatási kérelmek befogadása a héten megtörténik, és a kifizetések a jövő héten megkezdődnek.”

Az FBSZ délután 3-ra ülést hívott össze, hogy kialakítsák álláspontjukat a bejelentésről. Az eseményt követően a szervezet az alábbi közleményt adta ki: 


Tájékoztatjuk a sajtó munkatársait, hogy a Független Benzinkutak Szövetsége a mai napon megtartotta rendkívüli közgyűlését, melyen a tagság többsége amellett foglalt állást, hogy a szövetséget alkotó tagvállalatok, vállalkozások egyénileg döntik el, hogy augusztus 19-én és 20-án nyitva tartanak-e vagy bezárnak. Egyben kezdeményezzük a MOL NyRt. ügyvezetésével a kapcsolatfelvételt a vidék jobb üzemanyag ellátása érdekében.

Ahogyan arról korábban a minap.hu is beszámolt, az FBSZ a kialakult ellátási hiányok, bizonytalanságok és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt hirdetett korábban üzemszünetet a nemzeti ünnepre és az azt megelőző napra. 
 

További hírek

Olvasnivaló