Ugrás a tartalomra

Sok újdonság és sztárparádé a Triatlon Nagyhéten

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 28. kedd 13:42
A tiszaújvárosi XXI. MOL Triatlon Nagyhét július 10-14. között kínál kiváló sportolási, szurkolási és kikapcsolódási lehetőséget az érdeklődők számára. A házigazdák sok újdonságot és sztárparádét hozó koncerteket illesztettek be az idei programba.

Az idei, megújuló eseménysorozat a korábbinál rövidebb időszak alatt, viszont sokkal koncentráltabb formában, intenzívebb élményt nyújtva  várja  a Tisza-parti várost ilyenkor a határon innenről és túlról is felkereső sportbarátokat, szórakozni vágyókat. A napok számának csökkentését a tiszaújvárosi önkormányzat vezetőivel együtt határozták el a rendező Tiszaújvárosi Triatlon Klub képviselői, tették mindezt úgy, hogy a két évtizedes értékeket természetesen tovább gondozzák.  A változásnak az is pozitívuma, hogy a hazai viszonylatban egyedülálló, több napos, ingyenes sport és kulturális fesztivál napjainak csökkentésével kevésbé teszik próbára a helyi lakosok türelmét. „Cserébe” az idei koncerteken  Magyarország legnépszerűbb előadói közül, mások mellett az Edda, a Neoton, a Quimby, a Punnany Massif, a Jetlag és a Wellhello is tiszteletét teszi Tiszaújvárosban. A koncertek fellépői ezúttal valóban a legnagyobb zeneifesztiválok színvonalát kínálják valamennyi hazai és külföldi vendég számára.

A szabadidősport események közül a legnépszerűbbek megtalálhatóak az idei „étlapon” is, így lesz kerékpárverseny, futóverseny, és nem marad el a Turista Triatlon, valamint a  sakkverseny sem. Új programelemet jelent a „Tiszaújváros Warrior”, mely korszerű és népszerű versenyforma. A város szívében felépített akadálypályán meghívott  ismert emberek és civilek mérik össze ügyességüket, tudásukat, gyorsaságukat.

Megújul a Jabil 1/3 Maraton utcai futóverseny is, melynek különlegessége, hogy idén „Sunset-run” lesz, hiszen a rajt időpontja 20.00 óra. A villanyfényes futás új élményt, új látványvilágot nyújt a résztvevőknek és nézőknek egyaránt.

A Nagyhét fő attrakciója továbbra is a világkupa lesz, mely része a 2020-as tokiói olimpia kvalifikációs sorozatának. A nagy érdeklődésre számot tartó rangos erőpróba felvezetését jelenti az ETU Triatlon Junior Európa-kupa, és a Magyar Utánpótlás Gála. A vasárnapi junior Ek döntőn élő webes közvetítés lesz, míg az elit vk fináléját élő televíziós közvetítésen is figyelemmel kísérhetik az érdeklődők, mely jelentős mértékben hozzájárul Tiszaújváros hazai és külföldi ismertségének növeléséhez.

Idén sem maradhat el a gasztronómiai közösségi programot jelentő Bogratlon bográcsfőző fesztivál, a Dísztó körül, melynek különlegessége az lesz, hogy szombaton egy térben és egy időben rendezik meg a junior Ek és a világkupa selejtező-futamait. A Lehmann Tibor vezette házigazdák, a szervező bizottság két társelnökének, Bráz Györgynek, Tiszaújváros polgármesterének és Márkus Balázsnak, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnökségi tagjának hathatós közreműködésével idén is nívós gyermekprogramokat állítanak össze, működni fog a méltán kedvelt játszóház és önkéntes véradásra is több alkalmat biztosítanak.

A 21. MOL Tiszaújvárosi Triatlon Nagyhét programja

Július 10. szerda:

10:00: Magyar Vöröskereszt véradás

16:30: Tiszaújváros Warrior

18:00: Futóverseny

18:30: Tiszaújváros Warrior döntők

19:30: Megnyitó Ünnepség

20:30: EDDA

 

Július 11. csütörtök:

10:00: Magyar Vöröskereszt véradás

10:00: Gyermekrendezvények

15:00: Sakk snellverseny

17:30: USNK

19:00: Kerékpárverseny

20:00: Neoton Família

 

Július 12. péntek:

18:00: Lóci Játszik

20:00: JABIL 1/3 Sunset Maraton

21:30: Punnany Massif

23:00: JABIL 1/3 Sunset Maraton eredményhirdetés

 

Július 13. szombat:

8:00: Tiszaújvárosi Turista Triatlon

10:00: Bogratlon - Tiszaújvárosi Bográcsfőző Fesztivál

11:00: Kiskalász zenekar gyermekműsora

12:00: ETU Triatlon Junior Európa-kupa - elődöntők

14:45: ITU Triatlon Világkupa - elődöntők

17:30: Bogratlon eredményhirdetés

18:30: Rácz Gergő és zenekara

21:00: Quimby

 

Július 14. vasárnap:

9:00: Magyar Utánpótlás Gála - gyermek fiú rajt

9:01: Magyar Utánpótlás Gála - gyermek leány rajt

9:45: Magyar Utánpótlás Gála - serdülő fiú rajt

9:46: Magyar Utánpótlás Gála - serdülő leány rajt

10:30: Salátabár- a vitamindús popcsapat gyermekműsora

11:45: ETU Triatlon Junior Európa-kupa - női döntő rajt

12:45: ETU Triatlon Junior Európa-kupa - férfi döntő rajt

14:45: ITU Triatlon Világkupa - női döntő rajt

16:15: ITU Triatlon Világkupa - férfi döntő rajt

18:30: Tombolasorsolás

19:00: Jetlag

20:00: ITU Triatlon Világkupa eredményhirdetés

21:00: Wellhello

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!