Ugrás a tartalomra

Szemléletformáló kerékpáros program a Petőfiben

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 05. szerda 09:58
Szemléletformáló kerékpáros programot tartottak a Petőfi Sándor Általános Iskolában, kedden, melynek célja, hogy a diákok és a pedagógusok megismerjék a kerékpározás közlekedési szabályait.
Juhász Ákos képgalériája!

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés – Kerékpárút építése I. ütem (Bosch-Katalin utca között; Mechatronikai Park bekötése; Görömböly Bacsinszky u. - Bogács u., Bacsinszky u. - Harsányi u.)” címmel sikeresen pályázott és nyert támogatást. A projekthez kapcsolódóan szemléletformáló rendezvényt szerveztek a Petőfi Sándor Általános Iskolában, a projektben megvalósuló kerékpárút területének egyik érintett intézményében.

A szemléletformálás célja, hogy az érintett területen tanuló diákok és az ott dolgozó pedagógusok megismerjék a kiépített kerékpárút közlekedési szabályait, a közlekedéshez kapcsolódó biztonsági előírásokat és KRESZ szabályokat, valamint a sportolás és az egészséges életmód közötti összefüggéseket.

A program keretein belül előadást hallgathattak meg a diákok az egészségről és a sportról, valamint a biztonságos kerékpáros közlekedésről, majd kipróbálhattak egy kerékpáros kreszpályát.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!