Ugrás a tartalomra

Szín-kép: tárlat vallásról, zenéről, tájakról

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 04. hétfő 20:20
Máger Ágnes legújabb munkáiból nyílt kiállítás a Művészetek Házában.
Fotók: Juhász Ákos

A miskolci képzőművésznek, akit a város 2019-ben tüntetett ki díszpolgári címmel, új, színekben és mondanivalóban egyaránt gazdag képeit állítja a nagyközönség elé Szín-kép elnevezésű kiállítása.

Egy összetett mechanizmus tanúi lehetünk. A kiállítás expresszív, mégis lágy erővel szólítja meg a természetet, mesél versekről, zenéről, történelemről. Máger Ágnes költői nyelven fest Dante-ról, Ady-ról, Cervantes-ről, Csokonay-ról. Drámaian Mussorgsky-ról, Mozartról, de a sort hosszan lehetne folytatni – beszélt a festő művészetéről Hajdu Ildikó művészettörténész a hétfői megnyitón.

Maga a képzőművész elmondta, főként az új munkáit láthatja a közönség a Szín-képen, de néhány régebbi festménye is kikerült a falakra.

- Úgy rendeztük a képeket a mostani kiállítás során, hogy egymást erősítve segítsék a befogadást. Főként szakrális festményeket és tájrészleteket tartalmaz a tárlat, de akad néhány zenei kép is – fogalmazott Máger Ágnes.

A Művészetek Háza Kortárs Galériájában berendezett kiállítás ingyen látogatható, és egészen jövő év január 5-ig várja a képzőművészet iránt érdeklődőket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!