Ugrás a tartalomra

Sztrájkolnak a német vasutasok

MTI
Utoljára módosítva
2024. január 22. hétfő 17:41
A munkabeszüntetés miatt korlátozásokra, jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani azoknak, akik vonattal indulnak Németországba, figyelmeztet a MÁV.
Fotó: https://www.salzburg.info/

A német vasúton a szerda hajnali 2 órától kezdődő és hétfő 18 óráig tartó munkabeszüntetés miatt korlátozások várhatók, így jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani - közölte a Mávinform a MÁV csoport honlapján hétfőn a német vasúttársaság tájékoztatása alapján. Azt írták, a munkabeszüntetés miatti menetrendi korlátozásokról még egyeztetnek, amint kialakul a sztrájk ideje alatti vonatközlekedés, a Mávinform tájékoztat a Németország és Magyarország közötti nemzetközi járatokról.
    
Hozzátették, hogy a német vasúttársaság, a Deutsche Bahn (DB)  az utazások elhalasztását vagy más utazási módot javasol. A közlemény szerint díjmentesen visszaválhatók a január 24-ig megváltott, a sztrájk idején vagy előző este Németországot érintő utazások menetjegyei és helyfoglalásai, illetve január 22-én és 23-án vagy február 5-ig felhasználhatók. Online vásárolt menetjegyek visszaváltását a mobil alkalmazásban és az eszrevetel@mav-start.hu e-mail címen lehet kezdeményezni. Menetjegyek más időpontra érvényesítését a nemzetközi jegypénztárak intézik.  
    
A utasok a német vasúttársaság és a MÁV tájékoztatási felületein és ügyfélszolgálatain kaphatnak felvilágosítást.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!