Ugrás a tartalomra

Teljes magyar siker a női egyes selejtezőjében

mti.hu
Utoljára módosítva
2019. április 22. hétfő 20:21
Mindhárom selejtezőben induló magyar játékos - Bálint Bernadett, Fehér Orsolya és Hartbrich Leonie - feljutott a főtáblára női egyesben a Hungexpón zajló budapesti asztalitenisz-világbajnokságon, így hat hazai pingpongos lesz a legjobb 128 között.
Forrás: mti.hu Fotó: Illyés Tibor

Vasárnap mindhárom magyar megnyerte első meccsét a csoportjában, így egy hétfői újabb siker mindannyiuk esetében főtáblára jutást ért. A 23 éves Bálint Bernadett (161. a világranglistán) nem bízott semmit a véletlenre, négy szettben megverte a nála egy évvel fiatalabb svájci Celine Reustot (224.), az egyformán 19 esztendős Fehért (224.) és Hartbrichot (222.) viszont nagy küzdelemre kényszerítette nála előkelőbben jegyzett ellenfele.

Fehér előbb 2-0-ra, majd 3-1-re vezetett az ausztrál Melissa Tapperrel (160.) szemben, s bár a riválisnak mindkétszer sikerült szépítenie, végül hat szettben győzött. Hartbrich az iráni Masid Asztarival (163.) csapott össze, s óriási csatát vívott a fejkendőben és hosszú szárú nadrágban játszó riválissal. Az ellenfél rendre előnybe került a játszmákat tekintve, de a magyarnak mindig sikerült egyenlítenie, majd a döntő felvonásban már ő irányított, 10-3-as vezetésre tett szert. Asztari négy meccslabdát még hárított, az ötödiket azonban már nem tudta, így Hartbrich jutott a 128-as elitmezőnybe.

"Nagyon örülök, hogy sikerült győznöm, hiszen ellenfelem előttem van a világranglistán. Amikor megláttam a sorsolást, reménykedtem abban, hogy fel tudok jutni a főtáblára, és nagyon boldog vagyok, hogy összejött. Köszönöm a nézőknek a szurkolást, rengeteget segítettek" - örvendezett Fehér.

Eredmények:
    selejtező:
    női egyes:
    ----------
45. csoport: Fehér Orsolya-Melissa Tapper (ausztrál) 4-2 (8, 7, -11, 3, -5, 7)  
46. csoport: Bálint Bernadett-Celine Reust (svájci) 4-0 (7, 5, 7, 3)
47. csoport: Hartbrich Leonie-Masid Asztari (iráni) 4-3 (-9, 9, -7, 6, -6, 8, 7)  
    Mindhárom magyar csoportgyőztesként a főtáblára jutott.

További hírek

Olvasnivaló