Ugrás a tartalomra

Tovább bővít a Szimbiózis

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. december 16. szombat 10:06
Az alapítvány fejlesztette lakhatási szolgáltatásait és egy új kisbuszt is vásárolt. 
Új kisbusz a Szimbiózis Alapítványnál - Juhász Ákos képgalériája

Újabb huszonegy fogyatékossággal élőnek segít a Szimbiózis. Az alapítvány ötszázhetvenkét millió forint uniós pályázati forrásból fejlesztette lakhatási szolgáltatásait. Hogy a megnövekedett létszám szállítását el tudják látni a jövőben, egy kilenc személyes kisbuszt vásároltak, ezt csütörtökön adták át.

Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, a kocsi az új beköltözők szállításán túl a szabadidős programokba, meg az egészségügyi ellátáshoz is, valamint a flottán belül támogató szolgálatos tevékenységbe is be fog szállni, ezeket a feladatokat is el fogja látni, ugyanúgy, mint, flottájuk a többi kocsija. A szalagátvágásnál az alapítvány egyik ellátottjai és Kerek Judit, Miskolc civil és esélyegyenlőségi referense segített az elnöknek.

Jelenleg a szervezet hatvan fő számára nyújt családias jellegű lakhatási lehetőséget Miskolcon, öt különböző helyszínen. A legnagyobb házban tizennégyen a legkisebben heten laknak. Mindegyik ház más és más. Van ahol magasabb szükségletű fogyatékos emberek, van ahol részben önálló érintett személyek élnek. Az elnök szerint, ami mindegyikben közös, hogy olyan fogyatékos emberekről van szó, akiket családjuk már nem tud tovább otthon nevelni (pl. idős szülő esetén) vagy számos esetben nincsenek meg a szülők és gyermekvédelmi intézményből érkeznek a lakók. Jelenleg a várakozási lista a Szimbiózis Alapítvány „intézményeiben” egy-egy helyre átlagosan száz fő, ami azt is jelentheti, hogy akár húsz évet is kell várni a bekerülésre.

A program keretében megújul három meglévő lakóegység is, valamint plusz húsz fő fogadására bővül a nappali ellátás is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!