Ugrás a tartalomra

Újdonságot kínál a MÜHA Kávézó februárban

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 29. vasárnap 09:08
„Mulassunk úgy, hogy haszna legyen!” a mottója a MÜHA Kávézó vadonatúj programsorozata első részének, ami a Jótékonysági Truváj- és Trécsestek címet viseli.
Az első est főszereplője Fandl Ferenc

Jótékonysági estként startol február elején a Művészetek Házában a színészklub. Az estek a kicsit furcsa, de annál beszédesebb Truváj és Trécs címet viselik. De vajon tudjuk-e mi is az a truváj? A szó a színházi szlengből ragadt az élőbeszédben, mert ott rendkívüli jó ötletet, ügyességet, de akár még mesterségbeli fogást is jelenthet. Talán ezért is az első klubest hangulat- vagy truvájfelelőse Fandl Ferenc, aki Soóky László monodrámáját, A nagy (cseh)szlovákiai magyar forradalmi gulyáspartit adja elő, miközben tényleg készül egy fazék finom gulyásleves.

Február 7-én, kedden mindenkinek a Művészetek Háza Kávézójában a helye, hiszen nemcsak a belépés díjtalan, de kóstoló is lesz. Ezután pedig jöhet a könnyed, hangulatos csevegés, ugyanis az estek célja a közösségépítés is, mert mi olyan klubban gondolkodunk, ahonnan sem néző, sem színész nem siet haza. A tetszésnyilvánítás szabad, olyannyira, hogy tetszésünknek nemcsak tapssal adhatunk hangot, hanem adományozással is a Miskolci Nemzeti Színház javára. A Truváj- és Trécsestek nagyon fontos eleme a jótékonykodás, ezért lehet a rendezvény mottója: „Úgy mulatni, hogy ne csak látszatja, de haszna is legyen!”

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!