Ugrás a tartalomra

Acéllábos Valentin: Cupidó kajái

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2024. február 09. péntek 17:13
„Két szerelmes pár, mindig együtt jár, egy tányérból esznek…” és valószínűleg ez a probléma. Valentin napkor azonban nem kell senkinek sem összevesznie, hiszen Miskolcon és környékén számos kiváló étterem várja páros menüsorra a szerelmeseket.

Ezek közül mutat be néhányat a Miskolc Televízió megújult gasztromagazinja, az Acéllábos. Íme néhány csábító főétel a menüsorokról!

Mocsári László képgalériája

A Dűlő étterem idén is egy felejthetetlen este eltöltésére invitálja vendégeit február 14-én. Választhatunk fogasfilét mézes zöldségekkel és zöldfűszermártással, vagy marhapofát fekete fokhagymás burgonyapürével, gyökérzöldségekkel és vörösboros jus-vel.

A Dűlő konyhafőnökének, Cserbák Árpádnak a vitorláját Széll Tamás is fújta, a fiatal séf ugyanis a két Michelin-csillagos Stand Étteremben is dolgozott.

Aki Miskolc húsparadicsomában, a steakekre specializálódott Villamericában foglal asztalt, szintén extra élményre számíthat. A marhalakomák szerelmesei biztosan páros T-Bone steaket, édeshasábot, ceruzababot és borsmártást kérnek majd, de remek választás lehet a rosé kacsamell polentával, répával, jus-vel, vagy a bélszín burgonyakrémmel és ördögszekér gombával körítve.

Mocsári László képgalériája

A L'Huillier–Coburg-kastély közvetlen szomszédságában álló A Bárány étteremben is két főétel közül választhatnak itt is a párok: a marha hasaaljáról levágott flank steaket illatos gombamártással és házi smashed burgonyával tálalják, míg a lazac java vajas spenóttal és sajtos burgonyakrémmel kerül tányérra.

A Végállomás Bistro & Vine-ban tandori süllős ráknyársat kóstolhatunk majd citromos répákkal és mandulás brokkolival, vagy denver steak burgonyapürével és szarvasgombás jus-vel az igazi franciás ízélmény jegyében.

Mocsári László képgalériája

A valentini Acéllábost február 11-én, vasárnap este láthatják ismét a Miskolc Televízió műsorán.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!