Ugrás a tartalomra

A végjáték után dőlt el a párharc

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2022. március 02. szerda 10:46
Az Erste Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén a több fontos hiányzó ellenére helyt állt a DVTK Jegesmedvék csapata az FTC-Telekom otthonában. A találkozó végig szoros volt, de a hazaiak egy izgalmas végjáték után megszerezték a vezetést a párharcban. Folytatás szerdán a Tüskecsarnokban.
Forrás: dvtk.eu

FTC-Telekom - DVTK Jegesmedvék 3-2 (0-0, 2-1, 1-1)

Tüskecsarnok, 458 néző, játékvezetők: Babic Vladimir, Pálkövi Zsombor, Muzsik Norbert, Kocsány Balázs

FTC-Telekom: Arany (Nagy) - Karmeniemi, Seregély, Kulmala, Nagy, Tamminen, Hegyi, McFadden, Fowlie, Pavuk, Tóth, Bohunicky, Boros, Hajós, Kóger, Somogyi, Bán, Sarcia, Farkas, Roczanov, Tóth, vezetőedző: Fodor Szabolcs

DVTK Jegesmedvék: Duschek (Kiss B.) - Szirányi, Kiss R., Walker, Parnham, Seto - Vojtkó, Hadobás, Galanisz, Galajda, Hajnik, Illés, Farkas O., Miskolczi, Elgestal, Lövei, Ritó, Farkas M., Szabad, Mattyasovszky, vezetőedző: Tokaji Viktor

1-0 20:18 Tamminen (Kulmala, Nagy)
2-0 25:21 Nagy (Kulmala, McFadden)
2-1 30:28 Walker (Parnham)
3-1 47:25 Tamminen (Kóger, Nagy)
3-2 50:45 Seto (Walker)

Értékelések

Fodor Szabolcs: Ez a rájátszás, teljesen nyilvánvaló, hogy nincs könnyű meccs, és ha megnézzük az eddigi eredményeinket a miskolciak ellen a szezonban, mindegyik meccs szoros volt, szóval tudtuk nagyon jól, hogy mire készülhetünk. Úgy gondolom, öt az öt ellen jól játszottunk. Emberhátrányban kaptunk két gólt, ebben megpróbálunk javulni. Ezt a napot el kell felejteni, szerdán új nap van, teljesen új mérkőzés, arra készülünk. Nem könnyű kilenc nap szünet után játszani, pláne nem rájátszás-meccset, pláne nem egy párharc első meccsét. Ez sohasem könnyű, ez egy picit látszódott is, de azt gondolom, öt az ötben azt csinálták a srácok, amit kértünk tőlük, és jól működött, nem kaptunk gólt. Nem szeretnénk megelégedni ezzel, még jobbak szeretnénk lenni szerdán. Csak előre tekintünk, hogy ismét hozzuk azt a játékot, ami kell a győzelemhez.

Tokaji Viktor: Nagyon jól álltunk bele a mérkőzésbe, jól tartottuk magunkat. Az első harmad mindkét irányba eldőlhetett volna. Nyilván mi meccsben vagyunk, a kvalifikációból érkeztünk, némi hendikeppel, azt gondolom, de összességében az első harmadunk jól sikerült. A másodikra nem úgy jöttünk ki, ahogy kellett volna, ennek 12 másodperc alatt meglett a következménye. Ott egy kicsit elvesztettük a fonalat, olyan hét-nyolc percig tartott, mire megtaláltuk magunkat, addigra pedig elment a mérkőzés fele. Utána újra megtaláltuk magunkat, elkezdődött a kifejezett gólgyártás, ide-oda-amoda. A harmadik harmadra újra felvettük a kesztyűt, az is volt a célunk, hogy megnehezítsük az ellenfél dolgát, sőt, a hazai pályát is el szerettük volna venni. Ez most nem sikerült, de szerdán új nap van, azon dolgozunk, hogy a hibákat előnnyé kovácsoljuk, és eredményesebbek legyünk öt az öt elleni játékban.

A párharc menetrendje
2022. március 1. kedd 18:30 Tüskecsarnok
FTC-Telekom - DVTK Jegesmedvék

2022. március 2. szerda 18:30 Tüskecsarnok
FTC-Telekom - DVTK Jegesmedvék

2022. március 5. szombat 18:00 Miskolci Jégcsarnok
DVTK Jegesmedvék - FTC-Telekom

2022. március 6. vasárnap 18:00 Miskolci Jégcsarnok
DVTK Jegesmedvék - FTC-Telekom

2022. március 9. szerda 18:30 Tüskecsarnok (ha szükséges)
FTC-Telekom - DVTK Jegesmedvék

2022. március 11. péntek 18:00 Miskolci Jégcsarnok (ha szükséges)
DVTK Jegesmedvék - FTC-Telekom

2022. március 13. vasárnap 16:30 Tüskecsarnok (ha szükséges)
FTC-Telekom - DVTK Jegesmedvék

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!