Virágba borulva – Megjelent Halász Erika első könyve
Virágba borulva. Szebb címet egy könyvnek nem lehet elképzelni. Leír és elmond mindent, amit üzenni szeretne a kiadvány. Ahogyan a fák a legszebb arcukat mutatják tavasszal, úgy e könyv főszereplője is a maga tökéletességében tündöklik.
A Virágba borulva azokhoz szól, akik alapvető kíváncsisággal tekintenek a kajszibarackra. És azokhoz is, akiknek a gasztronómia érték, mert szeretnek főzni, sütni vagy különleges koktélt készíteni. A könyvben a gasztrovilág nemzetközi és országos szinten is díjazott szakemberei mesélnek pályájukról, hivatásukról, hitvallásukról, és olyan receptekkel lepik meg az olvasót, amelyek igazi kulináris élményt nyújtanak a kajszibarackon keresztül.
A szerző, Halász Erika úgy fogalmaz: „a riportalanyaimmal történő beszélgetések során egyre jobban kirajzolódott bennem a magyar kajszi képe. Mostanra ez a gyümölcs – ami hazai földeken terem – nekem is édes, lédús, piros és nem túl puha”.
A gyümölcs történetének, termesztésének és sokoldalú felhasználásának bemutatása – nem tudományos oldalról, hanem a fogyasztók számára is közérthető módon – egyedülálló megközelítése a kajszibarack világának.
A Virágba borulva megmutatja, hogy nemcsak ételek, desszertek, koktélok, hanem pálinka, sör és kozmetikai termékek is készülhetnek sárgabarack felhasználásával.