Ugrás a tartalomra

Virágba borulva – Megjelent Halász Erika első könyve

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 20. szombat 15:42
A Miskolc Televízió szerkesztője a természet világába kalauzolja olvasóit. A kiadvány a kajszibarackról szól, amely az elmúlt 20 évben – egy cégcsoport megalakulásának köszönhetően – az egyik legértékesebb és legsokoldalúbban hasznosítható gyümölccsé vált hazánkban.

Virágba borulva. Szebb címet egy könyvnek nem lehet elképzelni. Leír és elmond mindent, amit üzenni szeretne a kiadvány. Ahogyan a fák a legszebb arcukat mutatják tavasszal, úgy e könyv főszereplője is a maga tökéletességében tündöklik.

A Virágba borulva azokhoz szól, akik alapvető kíváncsisággal tekintenek a kajszibarackra. És azokhoz is, akiknek a gasztronómia érték, mert szeretnek főzni, sütni vagy különleges koktélt készíteni. A könyvben a gasztrovilág nemzetközi és országos szinten is díjazott szakemberei mesélnek pályájukról, hivatásukról, hitvallásukról, és olyan receptekkel lepik meg az olvasót, amelyek igazi kulináris élményt nyújtanak a kajszibarackon keresztül.

A szerző, Halász Erika úgy fogalmaz: „a riportalanyaimmal történő beszélgetések során egyre jobban kirajzolódott bennem a magyar kajszi képe. Mostanra ez a gyümölcs – ami hazai földeken terem – nekem is édes, lédús, piros és nem túl puha”.

A gyümölcs történetének, termesztésének és sokoldalú felhasználásának bemutatása – nem tudományos oldalról, hanem a fogyasztók számára is közérthető módon – egyedülálló megközelítése a kajszibarack világának.

A Virágba borulva megmutatja, hogy nemcsak ételek, desszertek, koktélok, hanem pálinka, sör és kozmetikai termékek is készülhetnek sárgabarack felhasználásával.

További hírek

Olvasnivaló