Ugrás a tartalomra

Visszatér a (S)ikertörténetek a Művészetek Házába

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 13. kedd 11:00
Februárban ismét sor kerül a nagy sikerű páros beszélgetésekre a Művészetek Házában, immár tizenhetedik alkalommal.

A (S)ikertörténetek, vagy ahogy sokan ismerik a páros beszélgetések legújabb alkalma ezúttal is nagyot üt majd, hiszen Pléh Csaba pszichológus és Bódis Kriszta dokumentumfilmes lesznek Kőrizs Imre vendégei február 21-én, szerdán, este hattól. 

Pléh Csaba Széchenyi-díjas magyar pszichológus, nyelvész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja és a BME Kognitív Tudományi Tanszékének alapító egyetemi tanára. Nemcsak Magyarországon, de külföldön is több nagynevű egyetemen tanított, szerkesztői tevékenysége pedig jóval szélesebb hatósugarú mind hazai, mind nemzetközi vonatkozásban. A megismeréstudomány egy fiatal, ugyanakkor rendkívül izgalmas területe a pszichológiának, ami nem kevesebbet tűzött ki célul, mint az emberi elme és természet megértését. Pléh Csaba ennek az egyik úttörője hazánkban. 

Beszélgetőtársa Bódis Kriszta dokumentumfilmes, aki pszichológia-esztétika szakon végzett az ELTE-n, így kettejük között biztos a közös nevező. Bódis Kriszta közel száz dokumentumriportot készített a Magyar Televíziónak a kilencvenes évek végén fontos társadalmi kérdésekről, sőt, nagyobb lélegzetvételű dokumentumfilmeket is forgatott, amit számos díjjal jutalmaztak. Emellett több regényt is írt, úgyhogy Kőrizs Imrének lesz miről beszélgetni vendégeivel. Annál is inkább, mert a (S)ikertörténetek házigazdája és műsorvezetője maga is egy újabb elismeréssel lett gazdagabb, hiszen Erdődy Edit-díjat kapott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!