Ugrás a tartalomra

Foci adatokat elemeztek a programozói versenyen

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 22. szombat 18:19
A Dusza Árpád Országos Programozói Emlékversenyt már 12. alkalommal tartották meg a Földes Ferenc Gimnáziumban. A megmérettetésen a magyarországi amerikai foci liga adatainak elemzését kellett elkészíteniük a háromfős csapatoknak.
programozo verseny
Fotó: Mocsári László

Jó hangulatban, sikeresen vette az akadályokat a tíz csapat a délelőtti négyórás versenyen. Ebéd után az elkészült „termékeket” személyesen mutatták be – nyilatkozta Csató Endre szervező. – A zsűri komplex értékelése mellett különdíjként többek között a Dusza-család felajánlását vehették át a legjobban teljesítők. Dusza Árpád iskolánk volt tanára, aki nagyon sokat tett az informatikaoktatásért országos szinten. Tiszteletére rendezi meg minden évben az emlékversenyt az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete. A selejtezők után a döntőben tíz, egyenként háromfős csapat két kategóriában méri össze tudását.

A versenyzőknek egy komplex feladatot kell megoldani: az elkészített programhoz rövid, összefoglaló fejlesztői dokumentációt kell készíteni a verseny kezdetén megadott sablon alapján, az elkészült munkákat pedig a csapatok a döntő második részében 10-15 percben bemutatják.

programozo verseny

Ebben az évben először támogatta a versenyt a szintén Dusza Árpádról elnevezett mentorműhely, amelyet a korábbi részvevők, ma már vállalatoknál dolgozó programozók segítettek. A középiskolás csapatok az egyéves fejlesztések eredményeit bemutatón ismertették a kísérőtanárokkal, a zsűrivel, és a versenyzőkkel. Ezt Marhefka István moderálta, aki az 1997-es Fokvárosi IOI (nemzetközi informatikai diákolimpia) ezüstérmes versenyzője volt, a mentorműhely vezetője.

programozo verseny

Eredmények: 9-10. osztály kategóriája:

I. NullExpression

II. HázizzVelünk

III. és különdíj: ALMAPEMPO!!

IV. Hydro_Hornies

 

11-13. osztály kategóriája:

I. Hókuszpókusz

II. 248163264

III. KTMGO

IV. Programozó zoknik

V. nosleepnolife

VI. YouAreTheOnlyException

További hírek

Olvasnivaló