Ugrás a tartalomra

Kultúra

Forrás
Miskolci Nemzeti Színház
Utoljára módosítva
2020. szeptember 21. hétfő 11:41
Egy árván maradt, esendő kislány, egy velejéig gonosz mostoha, két kegyetlen mostohatestvér; meg galambok, borsó  és lencse, elhagyott cipellő; végül öröm, boldogság és hercegi igazságszolgáltatás: ez a Grimm fivérek klasszikus Hamupipőkéje dióhéjban – a világ meseirodalmának egyik legnépszerűbb darabja. A Miskolci Nemzeti Színház szombaton bemutatott előadása most egész más világot rajzol meg a jól ismert történeten keresztül.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2020. szeptember 21. hétfő 10:31
Milan Kundera, a Franciaországban élő cseh származású író kapja idén a Franz Kafka-díjat. A prágai Franz Kafka Társaság által 20. alkalommal adományozott elismerésről egy nemzetközi zsűri döntött - közölte vasárnap Vladimír Zelezny, a prágai Franz Kafka Társaság elnöke.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 21. hétfő 08:03
Kiosztották a Miskolc az otthonunk filmpályázat díjait.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 19. szombat 17:35
A Kulturális Örökség Napjai alatt, szeptember 19-20-án, a látogatók megismerhetik a Herman Ottó Múzeumban bemutatott tárlatokon keresztül kulturális örökségünket és a jelenkor kincseit.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 19. szombat 15:42
Nem szólistának készült, mondhatni fokozatosan ragadta magával a szakma. Kezdetben nemzetközi versenyek díjai, majd egy meghívás a Salzburgi Ünnepi Játékokra, aztán egy nem mindennapi beugrás a legendás Maurice André helyett a bécsi Musikvereinba, viszont mind a zene irányába sodró élmények voltak számára! Mi pedig örülünk, hogy kicsiny hazánknak van egy Boldoczki Gábora, akit nagy-nagy szeretettel várunk majd Miskolcra Tűzvarázs koncertünk és egyben bérletes szezonunk nyitókoncertjén.
Forrás
M. Kiss Judit
Utoljára módosítva
2020. szeptember 20. vasárnap 17:13
Megrázó magyar dokumentumfilmet mutattak be a Cinefest Special programjában. A Hűség című alkotás a szeretetről, kitartásról és a türelemről szól, mindezt egy komoly betegségen, az Alzheimer-kóron keresztül érzékeltetve.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. szeptember 20. vasárnap 19:16
Bár a hagyományos formában idén nem tartották meg a fesztivált a világjárvány miatt, de a szeptember így is kínált filmes programokat a miskolciaknak. A múlt hét pénteken indult CineFest Specialon egy hét alatt több mint ötven alkotást vetítettek le a Művészetek Házában.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 21. hétfő 09:07
A Cinefest Special részeként, a Fábián Juliról készült dokumentumfilmet vetítették le a népkerti Vigadóban csütörtök este. A közönségtalálkozóval és beszélgetéssel egybekötött vetítést eredetileg a Népkertbe tervezték, ám a viharos időjárás miatt a nagyteremben tartották meg.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 18. péntek 18:55
Győrrel állt holtversenyben a borsodi megyeszékhely, de az idén begyűjtött 11 díjazással megelőzte riválisát. Csütörtökön átadták a 2020-as Városmarketing Gyémánt-díjakat.
Forrás
mnsz.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 17. csütörtök 13:43
A Bál a Savoyban Ábrahám Pál egyik legnépszerűbb, napjainkban is Európa-szerte játszott operettje. A bohózati fordulatokban bővelkedő mulatságos féltékenységi történet helyszínét Szőcs Artur rendezése Nizzából Londonba teszi át. A mediterrán – olasz és spanyol – motívumokból építkező zenei anyagban számos népszerű sláger is felcsendül.

Programok