Ugrás a tartalomra

Ahol a vásárlók megtalálják a nyitva tartó üzleteket

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2020. április 23. csütörtök 09:59
Egy hete hozták létre, és máris több mint hatezer tagot számlál a Mi van nyitva Miskolcon facebook csoport. A platform célja, hogy a járványhelyzetben továbbra is működő miskolci kiskereskedőket, vállalkozókat összekössék a vásárlókkal.

A csoport alapítója, Juhász Péter maga is kereskedő, gyógyászati segédeszközöket értékesítő üzletet működtet Miskolc belvárosában.
- A járványügyi szigorítások a mi nyitva tartásunkat nem korlátozzák, de amikor megjelent a kormányrendelet, mint mindenki, mi is megdermedtünk, és az első pillanatban mi is úgy gondoltuk, hogy felfüggesztjük a működésünket. De hamar rájöttünk, hogy szükség van a szolgáltatásra, másrészt nem maradhatunk bezárva, mert ez egyenlő lenne azzal, hogy véglegesen le kell húzni az üzlet rolóját – fogalmazott Juhász Péter. Úgy döntöttek, hogy betartva a szigorító intézkedések előírásait, újranyitnak. Az üzlet forgalmában viszont komoly visszaesést tapasztalnak.

Az ötlet, hogy összekössék a járványhelyzetben továbbra is működő miskolci kereskedőket a vásárlókkal, hirtelen jött, de egészen kézenfekvő volt.

- Múlt hét csütörtökön merült fel a kérdés a párommal, hogy ha egy apróságra lenne szükségünk, akkor azt hol tudjuk beszerezni? Ki van nyitva Miskolcon? – jött a gondolat. Kézenfekvő volt, hogy az interneten nézünk utána – idézte fel Juhász Péter. Így hát gyorsan létre is hozták a Mi van nyitva Miskolcon? elnevezésű csoportot a facebookon. A platform rövid idő alatt rendkívül népszerű lett, egy héttel az indulás után máris több mint hatezer tagot számlál.

- A csoportnak az a célja, hogy azok a kisvállalkozások, szolgáltatók, akik ebben az időszakban is nyitva tudnak lenni, illetve szolgáltatni tudnak, lehetőséget kapjanak arra, hogy ezt nyilvánossá tegyék. Azok a miskolciak pedig, akiknek szüksége van ezekre a szolgáltatásokra, tudják, hogy kihez fordulhatnak – mondta Juhász Péter. - Nagyon szépen egymásra találtak a kisvállalkozások és azok, akik keresik az ő szolgáltatásaikat. Elsőre nem is gondoltuk volna, hogy ekkora igény van rá. Ami érdekes, hogy nem csak a kisvállalkozások, hanem a komoly, nagy cégek is megjelentek ezen a platformon. Ez is azt mutatja, hogy a járványhelyzet mindenkit egyformán érint – tette hozzá. 

A Mi van nyitva Miskolcon? csoportba IDE kattintva lehet csatlakozni. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!