Ugrás a tartalomra

Az átgondolt iratrendezés az alapja a hatékony irodai munkának

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 17. szerda 15:50
Bár nagyon sokan nem rajonganak érte, vagy egyenesen iszonyodnak a papírmunkától, egy átgondolt iratrendezés segítségével folyamatosan megfelelő mederben tarthatjuk a dolgokat. Ez igaz egyébként az otthoni és az irodai iratainkra, anyagainkra is. 

Oda kell rá figyelni, és előrelátónak is kell lennünk, valamint használnunk kell bizonyos segédeszközöket is, de mindez kifizetődő lesz. A jutalmunk pedig a rendezettség és átláthatóság lesz!

Iratrendezővel a káosz ellen

Az irodai és otthoni papírforgalmunk tökéletesen harmonikussá tehető azáltal, hogy a megfelelő iratrendező megoldást választjuk. Egy vállalkozás esetén enélkül könnyen eluralkodhat a káosz az irodában!

Naponta kapunk, vagy épp hozunk mi magunk létre olyan különböző dokumentumokat, melyek komoly kihívás elé állítják az irodánkat. Számlák, kinyomtatott kimutatások, szerződések, előrejelzések sora kerül be a körforgásba. Ezek kezeléséhet szükségünk van egy megfelelően kialakított rendszerre és folyamatokra.

Hogy mindezt megfelelően tudjuk kezelni, szükségünk lesz különböző eszközökre is, melyekkel megteremtjük a strukturáltságot, hogy mindennek meglegyen a maga helye. Hogy ezt elérhessük, segítségünkre lesz több fontos irodaszer is: iratrendező mappák, irattálcák, jelölőcímkék, tasakok, gyorsfűzők stb. Ezekkel rendezetté és átláthatóvá válik az irodánk papírforgataga.

Ne csak a munkahelyünkön, otthon is tegyük rendbe a papírjainkat!

Nem csak a munkában, bizony az otthonunkban is el tud szabadulni a pokol, ha papírokról, dokumentumokról van szó. Iskolai dokumentumok, számlák, orvosi papírok és még sok minden más is feltorlódhat, ha nem figyelünk rájuk oda. És persze mindig pont azt nem találjuk meg, amire épp szükségünk lenne!

Ezért is fontos, hogy rendszerezzünk mindent az otthonunkban is. Mindennek legyen meg a helye, rendezetten pakoljunk el mindent, és tudjuk hogy hova kell nyúlnunk, ha keresünk valamit. A megfelelő archiválás létfontosságú az otthoni papírok esetén.

Legyen meg a helye mindennek!

Akkor lesz hatékony a munkavégzésünk, ha mindennek tudjuk a helyét, ha mindenhez azonnal hozzáférünk. Ha jól rendszereztünk mindent, akkor azonnal tudni fogjuk, hogy hova kell nyúlnunk, ha valamire szükségünk van. Ehhez azonban kell egy olyan jó rendszerező megoldás, mint amilyet az iratpapucsok, iratrendezők, genothermek tudnak számunkra biztosítani. Ráadásul később ezek megkönnyítik az archiválást is.

Ha elindulunk valahova

Nem csak a fix helyeken (otthon, az irodában) fontos, hogy minden fontos dokumentumunk rendszerezett legyen. Amikor kilépünk otthonról vagy az irodánkból, akkor jó ha van nálunk egy praktikus mappa vagy dosszié, ami nem csak rendszerezi, de megfelelő védelemmel is ellátja az iratainkat.

Spóroljunk időt az archiválással!

A megfelelő iratkezelési folyamatok alapját képezik a struktúrált archiválásnak. Ez pedig azért nagyon fontos, mert könnyen visszakereshetővé válik minden, amire szükségünk lesz a későbbiekben immár az archívumból.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!