Ugrás a tartalomra

Az új menetrendre figyelmeztette az avasiakat Szilágyi Szabolcs

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2023. október 11. szerda 14:29
De az MVK sofőrjeinek helyzetére is kitért a Velünk a Város DK-s önkormányzati képviselője a most szombaton életbe lépő járatsűrítések és -módosítások kapcsán tartott szerdai sajtótájékoztatóján.
Fotók: Juhász Ákos

Miskolc 6. számú önkormányzati választókerületének képviselője mindezt azért tartotta fontosnak, mert – mint fogalmazott – az Avas és Miskolc életében is jelentős javulást fog hozni az október 14-én bevezetendő új közösségi közlekedési menetrendSzilágyi Szabolcs külön örömmel fogadta, hogy ismételten jár a 30-as, melyet állítása szerint legalább másfél éve szorgalmazott ő maga is.

A Demokratikus Koalíció helyi politikusa szerda reggel a városrész autóbusz-végállomásán körzetének figyelmét felhívta: a 35-ös busz bizonyos járatai a városközpont érintésével közlekednek majd; míg a korábbi 35É-ssel immár 935-ösként találkozhatunk, melynek legkorábbi járatát az első, Budapestre induló vonathoz igazították.

Kiemelte: szombattól az eddigi 35R 36-os jelzéssel folytatja tovább, egyben indulása is sűrűsödik; a 32-esekkel és a 34-esekkel 9 és 13 között eddig óránként, innentől azonban félóránként találkozhatnak a helyiek; a 29-es és 39-es körjáratok pedig fordított menetiránnyal – immár a Hideg soron keresztül ugyan, de – a szokott módon egészen az Újgyőri főtérig közlekednek.

A képviselő emlékeztetett, habár a szeptember 28-án tartott városi közgyűlésen a Velünk a Város frakciója egységesen megszavazta a vonalhálózat és a menetrend módosításáról szóló javaslatot, addig a Fidesz-KDNP frakciószövetség tagjai nemet mondtak rá.

"A kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt" a közlekedési vállalat buszvezetőinek bére reálértéken csökken, a munkaerőhiány pedig jelentős többletterhet ró rájuk Szilágyi Szabolcs szerint – aki kifejtette, pártja elutasít minden olyan esetleges törekvést, mely a magyar sofőrök külföldi munkavállalókkal történő helyettesítését célozná. 

Mint az az avasi DK-s képviselőtől végezetül elhangzott: az MVK buszvezető-toborzása a jelenlegi bérek mellett kétséges, hogy hozhat-e bármilyen eredményt, éppen ezért kellene "a hatalmas felelősséggel társuló és folyamatos koncentrációt igénylő munkakört anyagilag is megbecsülni".

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!