Ugrás a tartalomra

Az ukránokat segíti a magyar élelmiszerbank

MTI
Utoljára módosítva
2022. március 26. szombat 16:02
Segélyalapot hozott létre a Magyar Élelmiszerbank Egyesület az ukrajnai háború sújtotta civil lakosság támogatására.
képforrás: MTI

    
A szervezet az MTI-hez szombaton elküldött közleményében azt írta: az összegyűlt pénzadományokat az egyesület továbbítja az Ukrán Élelmiszerbankot működtető Kijevi Jótékonysági Alapítványnak.
    
Tájékoztatásuk szerint az ukrajnai testvérszervezet önkéntesei a háború kitörése óta - esetenként az életük kockáztatásával - több mint 450 ezer kilogramm élelmiszert juttattak el óvóhelyekre, kórházakba, idős embereket, fogyatékkal élőket gondozó intézményekbe. Az Ukrán Élelmiszerbank készletei és utánpótlásai azonban kifogyóban vannak.
    
Hangsúlyozták: a háborúban nők és gyermekek is életveszélybe kerülnek, áram, víz és élelem nélkül maradnak. Éheznek azok is, akiknek idős koruk vagy fogyatékosságuk miatt esélyük sincs útra kelni. Nekik a túlélést jelenthetik a segélyszállítmányok, az élelmiszer, a víz és a gyógyszerek.
    
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület pénzadományokat kér "a háború borzalmainak leginkább kiszolgáltatott civilek" támogatására. A szervezet honlapján, a https://www.elelmiszerbank.hu/ oldalon megtalálhatók az adományozáshoz szükséges információk.
    
A segélyalapot csütörtökön hozta létre a magyar élelmiszerbank.
    
A háború kitörése óta a Magyar Élelmiszerbank Egyesület több tucatnyi élelmiszergyártó és -forgalmazó cég felajánlásait, segélyszállítmányait koordinálja Magyarországon. A gyorsan fogyasztható, könnyen szállítható élelmiszereket közvetlenül a menekülteket ellátó segélyszervezetekhez irányítják, mivel az érkezőknek és a továbbutazóknak főleg ilyen termékekre van szükségük. Hálózatot építenek a legalább harminc embert befogadó otthonokból és intézményekből, így több ezer menekültnek tudnak segítséget nyújtani - ismertették.
 

További hírek

Olvasnivaló