Ugrás a tartalomra

Bejelentette programja főbb elemeit Hegedűs Andrea

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 09. csütörtök 16:08
A DK és az LMP polgármesterjelölt-jelöltje összegezte a Miskolcról őszintén program tapasztalatait, és elmondta, ezek tükrében milyen Miskolcot szeretne a két párt.
Fotó: Mocsári László

Az elmúlt években olyan döntések és irányok születtek a városban, melyek nem szolgálták a Miskolcon élők jólétét – ezzel nyitotta csütörtöki sajtótájékoztatóját Hegedűs Andrea országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció (DK) és az LMP miskolci polgármesterjelölt-jelöltje. Ami érdekes - tekintve, hogy a két párt politikusai tagjai a Miskolcot irányító Velünk a Város frakciószövetségnek, tehát az elmúlt időszak minden döntésénél jelen voltak és részt vettek annak meghozatalában.

Mint mondta, a Miskolcról őszintén program keretében az elmúlt hónapokban helyiek százaival beszéltek az életükről, a problémáikról. A konzultáció során elhangzott elvárásokat hét pontban foglalták össze. Ezek kifejtésénél Hegedűs Andrea megemlítette: szeretné, ha sűrűbben közlekednének a buszok és a villamosok, a tizennégy év alatti miskolciak számára pedig ingyenessé tenné a közösségi közlekedés használatát. Felvetődik a kérdés, hogy mit tett eddig ez ügyben a párt képviselője, Tompa Sándor, aki az MVK felügyelő bizottságának tagja.

Mint mondta, demokratikus városvezetést szeretnének és azt, hogy Miskolc fontos ügyeiről a város közgyűlésében a nyilvánosság előtt születhessenek meg a döntések. Arról is beszélt, hogy szerinte most tehetségtelen kedvezményezettek vannak szakértői pozíciókban - ami alól nyilván kivételt képeznek a párt képviselői, akik több önkormányzati bizottságban és holding tagvállalat felügyelő bizottságában töltenek be tagi vagy vezetői pozíciót. Említhetjük többek között Mokrai Mihály gazdasági tanácsnokot, egyben a Mihő fb elnöke és a Városgazdálkodási és -üzemeltetési Bizottság alelnöke is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!