Ugrás a tartalomra

Csatárt igazolt a DVTK

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2019. június 05. szerda 17:07
Fejjel és lábbal is veszélyes, gólerős támadót igazolt a DVTK. A hamarosan 25. születésnapját ünneplő 194 centiméter magas Haris Tabaković a DVSC mezét cseréli diósgyőrire. A svájci-bosnyák labdarúgó kedden átesett az ilyenkor szokásos alapos orvosi vizsgálatokon, szerdán pedig aláírták a felek a szerződést.

A bosnyák származású Haris Tabaković Svájcban született, és a Young Boys akadémiáján nevelkedett. Alig múlt 18 éves, amikor bemutatkozott az élvonalban, miközben az U21-es csapatban továbbra is termelte a gólokat, és sorra kapta a meghívót a korosztályos válogatottakba.

2014-től másfél éven keresztül az FC Wil csapatában szerepelt kölcsönben, ahonnan 24/11-es mutatóval tért vissza Bernbe. Ősszel még játszott a Qarabağ FK elleni Európa Liga-selejtezőben, télen viszont a zürichi Grasshoppersbe igazolt. A következő idényben 4 EL-selejtezőn lépett pályára a KR Reykjavík, az Apollon Limassol és a Fenerbahçe ellen, a ciprusiak hálójába be is talált. Ősszel stabil kezdőnek számított a bajnokságban is, tavasszal azonban edzője egyre többször „felejtette” a kispadon, ezért 2017 augusztus elején Debrecenbe igazolt.

Magyarországon 20 mérkőzésen 12 gólt termelt, és ezzel a góllövőlista 7. helyén végzett. Tavasszal, amikor csúcsformába lendült, négyszer duplázott. A DVTK szurkolói is biztosan jól megjegyezték a nevét, hiszen az első körben 1, a harmadik körben 2 gólt szerzett az egymás elleni mérkőzésen.

Az előző bajnokság nagy részét sérülés miatt kihagyta, regenerációja márciusban ért véget, és idén áprilisban játszott újra a debreceni tartalékcsapatban. A továbbiakban azonban több lehetőséget nem kapott.

– Régóta keresünk egy igazi befejező csatárt, mert azt mindenki láthatta, hogy az előző évben hiányzott egy ilyen támadó a keretből – nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának Tajti József, a DVTK sportigazgatója. – Haris Tabaković kifejezetten gólerős, a 16-oson belül fejjel és lábbal is veszélyes, ahogy azt Debrecenben egy idény alatt szerzett 12 gólja is bizonyította.

A szerződés aláírása előtt ilyenkor szokásos módon alapos orvosi vizsgálaton esett át, külön figyeltek az orvosi stáb tagjai a térdére, ami teljesen rendbe jött. A hírek is ezt támasztják alá, a tavasz második felében együtt készült csapatával, egyszer pályára is lépett a DVSC tartalékban.

– Nagyon örültem a DVTK megkeresésének, és boldog vagyok, hogy itt folytathatom a pályafutásomat - mondta el Haris Tabaković. – Egy súlyos sérülés miatt sokat kihagytam, de újra egészséges vagyok, és márciustól folyamatosan teljes értékű munkát végzek. A nyaralást követően már elkezdtem az egyéni edzéseket, hogy a felkészülés kezdetére tökéletes állapotban tudjak csatlakozni új csapatomhoz. Lejár a szerződésem Debrecenben, és Diósgyőrből régóta érdeklődnek utánam, én pedig elfogadtam az ajánlatot. Ismerem az országot, ismerem a bajnokságot, ráadásul a DVTK-ról csupa szép emléket őrzök: három szép gólt szereztem az egymás elleni mérkőzéseken, de megmaradt az is, milyen sok szurkoló kísérte el a csapatot mindkétszer Debrecenbe. Mielőtt aláírtam volna a szerződést, láttam az edzőközpontot és a csodálatos stadiont, biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoztam. Mindenekelőtt játszani szeretnék, és ott folytatni, ahol egy éve abbahagytam: gólokkal segíteni a csapatom. Amennyiben ez megvalósul, akkor meggyőződésem, hogy nagyobb célokért küzdhetünk, mint az előző évben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!