Ugrás a tartalomra

Dialógus és 7igen a 21. századi oktatásért - Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 18. szerda 12:43
Szülők, diákok, tanárok beszélgetnek pénteken Miskolcon az Otthonkában. A 2022 novemberében Budaörsön elindult „Dialógus az oktatásért” elnevezésű programsorozat miskolci állomása péntek délután lesz az Otthonkában, ahová a szervezők várnak minden érdeklődőt.
Fotó: 7igen.hu

A 7IGEN és az EDF, valamint a helyi Adom Diákmozgalom által szervezett országjáró rendezvény célja, hogy a közoktatás szereplői, óvodai és iskolai dolgozók, intézményvezetők, pedagógusok, diákok, szülők leüljenek egymással beszélgetni és konstruktív javaslatokat, előremutató megoldásokat találjanak, vagy ma is működő jó gyakorlatokat osszanak meg egymással - írják beharangozójukban. 

Számos településen és a főváros több kerületében is elindult már a kezdeményezés, amelyről a szervezők úgy nyilatkoztak, „még ha ezzel nem is jutottunk el a döntéshozókig, és tudatában is voltunk, hogy ettől nem oldódnak meg a rendszerszintű problémák, a résztvevők arról számoltak be, hogy igenis kell a közös gondolkodás. Hasznos lehet, ha szakemberek bevonásával, gondolataink megosztásával tisztázzuk, ki mit vár a 21. századi magyar oktatástól, neveléstől.”

A programsorozatnak a nyár végén volt már egy miskolci állomása. Most pénteken a 7igenes alternatív népszavazás kapcsán tart fórumokat a Civil Bázis, az EDF és aHang, az ország hét pontján. 

Miskolcon október 20-án pénteken, 17:00 órakor kezdődik a program az Otthonkában (Horváth Lajos u. 7.) Az Egységes Diákfront és az aHang által szervezett, október 23. és 30. között zajló alternatív oktatási népszavazás részleteiről a 7igen.hu oldalon lehet tájékozódni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!