Ugrás a tartalomra

Egy tisztább Miskolcért

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 28. szerda 14:47
Pályázati forrásból folytatódhat a küzdelem az illegális hulladéklerakók felszámolásában.
Minap-archív fotó: Végh Csaba

Miskolc is csatlakozna a Tisztítsuk meg az országot programhoz, amelynek célja az illegális hulladék eltakarítása és feldolgozása. A kormány által hirdetett programra pályázni lehet. Hogy Miskolc benyújtja-e a pályázatát, arról a csütörtöki közgyűlés alkalmával döntenek a képviselők. A Belügyminisztérium pedig december 7-éig dönt arról, hogy mely önkormányzatokat támogatja.

Ha a miskolci is nyer a kiíráson, akkor február végéig a Városgazda és a MIREHU közreműködésével szállítanák el és dolgoznák fel az illegálisan lerakott szemetet. A probléma kezelése egyébként a városnak éves szinten százmilliós kiadást jelent.

Miklós Viktor, a miskolci polgármesteri hivatal pályázati osztályvezetője érdeklődésünkre elmondta, a program négy ütemben valósul meg, ennek egy része az illegális hulladéklerakók felszámolása. Egy-egy város maximum 27 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást is elnyerhet. – Ez remek lehetőség arra, hogy Miskolc közterületein, illetve az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanoknál illegálisan lerakott szemetet össze tudjuk szedni, azokat el tudjuk szállítani.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!