Ugrás a tartalomra

Éjszaka rátörtek és kirabolták az idős férfit

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 17. szerda 11:01
Egy fiatalkorú és két felnőttkorú férfi ellen emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség, minősített rablás, magánlaksértés bűntette miatt, akik éjszaka betörtek az idős beteg férfi házába, többször megütötték, kézi szerszámgépeket és félmillió forint készpénzt vittek el tőle.
Fotó: bien.hu (Illusztráció)

A vádirat szerint a vádlottak 2023. február végén éjjel megjelentek a 76 éves, betegségei miatt mozgáskorlátozott férfi borsodi településen lévő családi házánál, a bejárati ajtót felfeszítve bementek és kutatni kezdtek. A zajokra felébredő sértett számon kérte a vádlottakat, erre mindhárman bántalmazták, többször arcon ütötték és azt követelték tőle, hogy adja át az értékeit, valamint megfenyegették, hogy ha ellenáll újra megverik. A rablók a lakásból televíziót, kézi szerszámgépeket és félmillió forint készpénzt vittek el. 

Az időskorú férfi a bántalmazások következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A vádlottak közül a fiatalkorú vádlott és az egyik felnőttkorú társa korábban, amikor a sértett kórházban tartózkodott, ugyanebbe az ingatlanba a bejárati ajtó ablakrését fedő fóliát leszakítva bementek, 85 ezer forintot szereztek meg, amelyen megosztoztak. 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottak közül a büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést, míg a büntetett előéletű többszörös visszaeső felnőttkorú vádlottakkal szemben fegyház büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!