Ugrás a tartalomra

Euroliga negyeddöntős a DVTK

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2024. január 19. péntek 16:06
A miskolci klub női kosárcsapata a Sepsiszentgyörgy gárdáját látta vendégül csütörtökön.
Osztie Tibor fotója

Az Euroliga csoportkörének utolsó hazai mérkőzésén a Sepsiszentgyörgy csapatát látta vendégül a DVTK Arénában a miskolci klub. Az első félidő két ellentétes negyedet produkáltak a felek, így igazságos döntetlennel tértek szünetre a játékosok. A térfélcserét követően a sziporkázó Milica Jovanović vezérletével és kiváló csapatmunkával a DVTK HUN-Therm teljesen megérdemelten nyerte meg (72-54) az összecsapást, és jutott ezzel a győzelemmel a sorozat negyeddöntőjébe.

A meccs összefoglalója:

Közel félszáz szurkoló érkezett Székelyföldről, és a piros-fehér drukkerek is szép számban kilátogattak a DVTK Arénába, így remek atmoszférában kezdődött a találkozó. Talán ezért is nem nagyon hibáztak dobást a játékosok az elején. Aho Nina góljára Hristova válaszolt, majd Charles kettese után Jovanović varázsolta be a gyűrűbe a labdát. A 4. percben a valamennyi kezdőjátékosunk betalált, néhány ponttal mi vezettünk (10-6). A negyed közepén Nina újabb kettese után Milica Jovanović jegyezte a mérkőzés első hárompontosát, az ő góljaival egyre magabiztosabb volt az előnyünk (16-8). A negyed hajrájában is uraltuk a játékot, Charles csodaszép megoldásával tíz pont fölé duzzadt a különbség, és még Grigalauskytė is bedobta az egyik büntetőjét. A játékrész eredményét Pasić alakította ki (22-11).

Kétségkívül a Sepsi kezdte jobban a második negyedet, olyannyira, hogy szűk három perc alatt Armanu vezérletével négy pontra zárkózott fel (23-19). Völgyi Péter időkérése után Jovanović hármasa nagyon kellett, sajnos gyorsan jött rá Pasić válasza szintén távolról. Továbbra is akadozott a támadógépezetünk, a vendégek érezhetően felbátorodtak, ezt jelezte Pasić sokkoló triplája, nem csoda, hogy stábunk újfent az időkérés eszközéhez folyamosott (26-25). A megbeszélés nyugtatóan hatott játékosainkra, hiszen Kaila Charles tripláját Monika palánk alólija követte. A Sepsi is időt kért, ez újabb fordulatot eredményezett, mert a zöld mezesek másfél perccel az első félidő befejezése előtt utolérték csapatunkat. Elsősorban Grigalauskytėt igyekeztünk megjátszani a palánk alatt, a litván center be is brusztolt egy újabb duplát, de Morgan Green hárompontosával átvette a vezetést a Sepsi-SIC. Még így is volt lehetőségünk megnyerni a félidőt, de Nina csak az egyik büntetőjét értékesítette, ami azt jelentette, hogy döntetlennel ért véget az első húsz perc (34-34).

A legendás Kareem Abdul-Jabbart idéző horogdobással kezdte a második félidőt Ana Tadić, majd montenegrói klasszisunk is bedobta a büntetőit. Amikor Lelik Réka bátor betörése is két egységet eredményezett, zengett a „Hajrá, Diósgyőr!” az Arénában (40-34). Remekül védekeztünk, a Sepsi lefagyott, és Kaila tűpontos középtávoliját, nem is követhette más, mint a székely csapat időkérése. A 25. perc végén Hristova megszerezte a harmadik etap első vendég találatát, majd Grigalauskytė duplájára Green reagált (44-38). Két sarokból elengedett tripla jelentette a folytatást, melyeket Pasić és Lelik követett el, majd Milica szórt egy újabb hármast, amivel újra fellélegezhettünk kicsit (50-41). A játékrész utolsó másfél percében még rátettünk egy lapáttal, mert ugyan Kányási hárompontosára Nyström hasonló dobással válaszolt, de Lelik két büntetőt még bedobott (55-44).

Charles szép megmozdulásával kezdődött a záró felvonás, erre Janković reagált két büntivel. A nagy kedvvel játszó, negyedik hármasát szerző Milica lendítette tovább csapatunkat az újabb győzelem felé, és amikor Ana Tadić is betalált, jött a törvényszerű Sepsi-timeout (62-46). Ez sem törte meg a mieink játékát, Lelik duplája és Kányási újabb trojkája volt ennek a bizonyítéka. Egyre magabiztosabban vezettünk, főleg miután Kaila ziccerezett könnyedén egy sakk-matt akció végén (69-50). A hajrára már csak a különbség volt kérdéses, a Sepsiszentgyörgy végül bejött húsz pont alá, megérdemelt győzelmet aratott a DVTK HUN-Therm (72-54).

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!