Ugrás a tartalomra

Ezeréves történelmünk elevenedett meg

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 29. vasárnap 18:16
Nyílt napot tartott a Miskolci Íjász Egylet vasárnap 10 órától a Vadas Jenő utcai edzőpályáján, a Sanofi elágazással szemben.
Fotók: Mocsári László

A nyílt napot a Magyar Honvédelmi Sportszövetség támogatásával rendezték meg Szász Róbert egyesületi elnök tájékoztatása szerint, aki lapunknak korábban elmondta: vártak minden íjászat iránt érdeklődő miskolcit, életkortól függetlenül.

– Az íjászat egy olyan mozgásforma, amelynek elkezdése és gyakorlása nem kötődik életkorhoz – emelte ki, hozzátéve: az érdeklődőknek lehetőséget biztosítottak arra, hogy megismerkedjenek ezzel a különleges, évszázados, sőt évezredes múlttal rendelkező sporttal és életérzéssel.

A program során a résztvevők röviden betekintést nyerhettek az íjászat történetébe, és kézbe vehettek különböző típusú íjakat, megismerkedhettek azok karbantartásának és hangolásának fortélyaival, valamint lehetőséget biztosítottak számukra saját nyílvessző készítésére is. A magyarországi íjászélet mindennapjain túl megismerkedhettek a versenytípusokkal és szakágakkal. Emellett lehetőséget kaptak arra, hogy kipróbálják az íjászatot, elsajátítsák az alaptechnikákat, vagy éppen gyarapítsák gyakorlati tudásukat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!